Politika

Kétségessé vált a Mindenki Magyarországa Néppárt májusi alakuló ülése

Kétségessé vált a Mindenki Magyarországa Néppárt májusi alakuló ülése

2023. március 13., hétfő
Kétségessé vált a Mindenki Magyarországa Néppárt májusi alakuló ülése

A Mindenki Magyarországa Néppártot (MMN) a Csongrád-Csanád Vármegyei Bíróság bejegyzésre alkalmasnak találta, ám később a Legfőbb Ügyészség kifogásokkal élt, így a párt bejegyzése egyelőre nem történt meg, és az ügy másodfokra került – tudatta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke nem ismertetett további részleteket, ám szerinte mindez elfogadhatatlan egy demokratikus jogállamban.

Ahogy arról a lap is beszámolt, Márki-Zay egy hónapja azt jelentette be, hogy május elején tartja alakuló közgyűlését az MMN, ám ez most kétségessé vált.

https://szegedma.hu/2023/02/marki-zay-peter-bejelentette-uj-partot-alapit

Hódmezővásárhely polgármestere jelezte, hogy önállóan mérettetné meg magát a 2024-es európai parlamenti választásokon. Évértékelő sajtótájékoztatóján kijelentette: mivel az EP-választásokon csak pártok indulhatnak, a Mindenki Magyarországa Mozgalom úgy döntött, szükség van egy pártra. Márki-Zay Péter tavaly augusztusban azt nyilatkozta, hogy a hiteles ellenzéki szereplők közül bárkivel együttműködnek, aki leváltaná a kormányt, egyedül a Demokratikus Koa­lícióval kizárt a kooperáció.

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje még tavaly májusban beszélt először arról, hogy saját pártot alapít, azonban egykori hívei közül többen is jelezték, hogy nem kívánnak csatlakozni a kezdeményezéshez. Ezután Márki-Zay volt gazdasági tanácsadója, Király Júlia közölte: 

Életem első 65 évében sem voltam se párttag, se politikus. Életem hátralévő részében sem leszek. Maradok egyszerű tanárember.

 Az MMM korábbi elnökségi tagja, Márki-Zay egyik leghűségesebb követője, Lukácsi Katalin is úgy nyilatkozott korábban, nem csatlakozik az új párthoz. 

Hadházy Ákos is kimarad a politikai projektből, pedig a hatpárti baloldal miniszterelnök-jelöltje a kampányban még korrupcióellenes miniszterként emlegette. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.