Közélet

Képek, melyek többet mondanak ezer szónál Szeged jelenéről és jövőjéről

Képek, melyek többet mondanak ezer szónál Szeged jelenéről és jövőjéről

2023. március 29., szerda
Képek, melyek többet mondanak ezer szónál Szeged jelenéről és jövőjéről

Mint azt többször megírtuk, a baloldal vezére, Gyurcsány ma és holnap nem csak beteszi a lábát Szegedre, de az eddigieknél is komolyabb teret foglal magának. Bár Botka László, elsősorban a balsikerű miniszterelnöki jelelöltsége idején rengeteg kritikát fogalmazott Gyurcsány Ferenccel szemben, most kénytelen-kelletlenül lepaktál a Demokratikus Koalíció (DK) pártvezérével.

A kétnapos kihelyezett frakcióülés és az árnyékkormány roadshowja a sajtó és a nyilvánosság számára csak délután fél 2-kor kezdődik, de az Gyurcsány Ferenc videós bejelentkezéséből is kiderült, hogy már kedden délelőtt is volt programja neki és a párt erős embereinek Szegeden.

Botka Lászlóhoz sietett egy nem sajtónyilvános megbeszélésre. Bár részleteket nem tudunk, de DK helyi önkormányzati képviselője, Fodor Antal posztja igazán beszédesre sikerült.

Kezdetét vette a Demokratikus Koalíció kihelyezett frakcióülése Szegeden. A polgármester és az alpolgármesterek Szeged helyzetéről tájékoztatják a DK országgyűlési képviselőit a városházán." - írta bejegyzéséhez, amihez képeket posztolt. Ezek közül néhány igazán beszédesre sikerült.

Az eredeti tervek alapján Botka László tartott volna értékelést a város helyzetéről, bajairól, problémájáról. Olyan képet nem találtunk, ahol a polgármester beszélt volna, többnyire rendkívül szigorú tekintettel, vagy éppen, mint a fenti képen is, távolba meredő tekintettel néz. A prezentációt az a Binszki József tartja, aki a szegedi DK erős embere, olyannyira, hogy néhány hónapja a semmiből egyszer csak közvetlen helyettese lett Botkának.

Ez a kép is több mint beszédes, bár a kép szélén van a baloldal vezére, de egyértelműen ő van a középpontban, ő beszél. Botka László tekintete ismét a távolba réved, és nem tűnik boldognak. A kép árulkodó is. Bár kitakarják a párttársak, de Binszki József, DK-s várospolitikai alpolgármester az asztalnál kapott helyett (nyíllal jelöltük), két másik alpolgármester, Kovávcs Tamás, Párbeszédes gazdasági alpolgármester és Nagy Sándor Momentumos városfejlesztési alpolgármester annak ellenére csak a háttérben a "kispadon" ülnek, hogy az asztalnál még szép számmal akadt hely.

A végére hagytuk a legtöbbet mondó képet. A tekintet mindkét oldalon szigorú, a testtartás és a tekintet árulkodó. A szigorú vizsgáztató és a vizsgáztatott. A képen úgy tűnik, mintha Botka László kerülné Gyurcsány tekintetét, akinek a mozdulataiból kiolvasható: ez van és ez lesz. A háttérben, a számítógépen olvasható Szeged 2023 felirat pedig amolyan mértani középpontként a történelembe rakja a képet: ez Szeged jelene, és úgy tűnik a jövője is.

(képek forrása: Fodor Antal hivatalos facebook oldala)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.