Közélet

Jön az újabb parkolási sarc, telepítik az új automatákat Szegeden

Jön az újabb parkolási sarc, telepítik az új automatákat Szegeden

2023. március 27., hétfő
Jön az újabb parkolási sarc, telepítik az új automatákat Szegeden

Alapból is az ország egyik legdrágább parkolási díjaival "büszkélkedhetett" Szeged, amit ráadásul folyamatosan emel a városvezetés.

A brutális sarcot egyre nagyobb területen szedi be a szegedi autósoktól.

Ez a tervezet borzalta a szegediek idegeit tavaly júliusban, de hiába tiltakoztak ellene

A Szegedi Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak nyilatkozva elmondta, hogy már épülnek az új parkolóautomaták, készül a kék és lila parkolózóna a városban. Ilyen lesz a Torontál tér, ami július 1-től lesz majd a lila zóna része. Ez egyébként egy P+R parkoló egyébként.

HIÁBA A TILTAKOZÁS

Nem csak a lakosság, a helyi kormánypárti képviselők is rendszeresen felemelik szavukat a folyamatosan emelkedő és egyre bővülő parkolózónák miatt. A bizottsági egyeztetéseken nem veszik figyelembe a javaslatukat, a közgyűlésen pedig a megszokott "botkai gőg" kíséretében nyomják a megfelelő gombot a polgármester hű követői. Pedig a kormánypártiak ebben az esetben (is) a szegediek többségét és azok érdekeit képviselik...

A Torontál téri P+R is fizetős lesz

De nem csak az újszegediek nyelik le a városvezetés újabb keserű piruláját, a nagykörúton kívül is kialakítanak újabb zónákat. A fizetős parkolózónák kialakítása azért is kérdéses, mert megfelelő alternatívát nem tud kínálni az önkormányzat a szegedieknek. A tömegközlekedés hálózatát szisztematikus módon lebontották, ráadásul az országban egyik, ha nem a legdrágább jegy és bérletrendszerét dolgozták ki, amit folyamatosan emelnek is.

Ha arra gondolnának, hogy kerékpárral indulnának útnak autó vagy busz helyett, akkor nem árt ha mindezt óvatosan teszik meg, mert a védett utak sokszor egy, a budapestihez hasonlatos, sárga csík az úttesten vagy éppen a járdán. Közel sem biztonságos és rengeteg a panasz rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.