Jön az újabb parkolási sarc, telepítik az új automatákat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alapból is az ország egyik legdrágább parkolási díjaival “büszkélkedhetett” Szeged, amit ráadásul folyamatosan emel a városvezetés.

A brutális sarcot egyre nagyobb területen szedi be a szegedi autósoktól.

Ez a tervezet borzalta a szegediek idegeit tavaly júliusban, de hiába tiltakoztak ellene

A Szegedi Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak nyilatkozva elmondta, hogy már épülnek az új parkolóautomaták, készül a kék és lila parkolózóna a városban. Ilyen lesz a Torontál tér, ami július 1-től lesz majd a lila zóna része. Ez egyébként egy P+R parkoló egyébként.

HIÁBA A TILTAKOZÁS

Nem csak a lakosság, a helyi kormánypárti képviselők is rendszeresen felemelik szavukat a folyamatosan emelkedő és egyre bővülő parkolózónák miatt. A bizottsági egyeztetéseken nem veszik figyelembe a javaslatukat, a közgyűlésen pedig a megszokott “botkai gőg” kíséretében nyomják a megfelelő gombot a polgármester hű követői. Pedig a kormánypártiak ebben az esetben (is) a szegediek többségét és azok érdekeit képviselik…

A Torontál téri P+R is fizetős lesz

De nem csak az újszegediek nyelik le a városvezetés újabb keserű piruláját, a nagykörúton kívül is kialakítanak újabb zónákat. A fizetős parkolózónák kialakítása azért is kérdéses, mert megfelelő alternatívát nem tud kínálni az önkormányzat a szegedieknek. A tömegközlekedés hálózatát szisztematikus módon lebontották, ráadásul az országban egyik, ha nem a legdrágább jegy és bérletrendszerét dolgozták ki, amit folyamatosan emelnek is.

Ha arra gondolnának, hogy kerékpárral indulnának útnak autó vagy busz helyett, akkor nem árt ha mindezt óvatosan teszik meg, mert a védett utak sokszor egy, a budapestihez hasonlatos, sárga csík az úttesten vagy éppen a járdán. Közel sem biztonságos és rengeteg a panasz rá.

Előző sztori

A kerékpárokhoz sorolnák az elektromos rollereket

Következő sztori

Bulgária ellen kezdi az EB-selejtezőket a magyar válogatott