Közélet

Izgalmas döntetlennel zárta a csoportkört a Pick Szeged

Izgalmas döntetlennel zárta a csoportkört a Pick Szeged

2023. március 1., szerda
Izgalmas döntetlennel zárta a csoportkört a Pick Szeged

Az OTP Bank- Pick Szeged sérülés miatt továbbra sem számíthatott Bánhidi Bencére, Matej Gaberre és Bodó Richárdra, két fiatal, Fekete Gellért és Hegedűs Patrik viszont bekerült a kékek meccskeretébe. Ahhoz, hogy a szegediek a hatodikról az ötödik helyre lépjenek, a győzelem mellett a tabella utolsó Celje győzelme is kell az Aalborg ellen. A Nantes harmadik helyhez legalább annyi pontot kellett szereznie, mint vetélytársának, a Kielnek.

Két gyors Alexandre Cavalcanti góllal kezdődött a meccs, amire Rosta Miklós duplája volt a válasz szegedi oldalon. A múlt hetet betegség miatt kihagyó Mirko Alilovic bravúrokkal tért vissza, azonban ez is kevés volt ahhoz, hogy a társak védekezési hibáit ellensúlyozza. A hibák a túloldalon is ott voltak védekezésben, így nem csoda, hogy az első negyedórában felváltva estek a gólok. (15. perc: 8-8)

A félidő felénél közel egy percig kettős emberhátrányba került a Szeged, ami ugyan mínusz egy góllal lehoztak, de a következő támadásból a kapufát találta el Luka Stjepancic, így a Nantes az újabb góljával először vezetett a meccsen kettővel. De nem sokáig. Mirko Alilovic fogott, mint a zöld festék, Rosta Miklós, Szita Zoltán és Imanol Garciandia pedig a kapuba talált, így pillanatok alatt átvette a vezetést a Pick. Bár az esély megvolt, nem sikerült növelni az előnyt, sőt, két apróbb hiba után már ismét a vendégek vezettek egyel. Ezt pedig a félidő végéig megtoldották még egyel. (I. félidő: 13-15)

A Nantes góljával indult a második félidő és ez a három gólos különbség ott is maradt a csapatok között-a kékek rendre visszajöttek kettőre, de a vendégeknek mindig volt rá válaszuk. Fordulatban most sem volt hiány. A 40. percben a vendégek elmehettek volna négy góllal is, de Mirko Alilovic sokadik bravúrja ezt megakadályozta, majd alig két perc múlva már csak egy volt közte. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, sőt, röviddel a félidő fele után már három gólos hátránynál kellett időt kérnie Juan Carlos Pastornak. (46. perc: 20-23)

Most nem álltak meg a franciák háromnál, és gyorsan négyre növelték előnyüket, ehhez kellettek a hazai hibák is. De messze volt még a vége. Merthogy a Szeged új erőre kapott és Mario Sostaric egy, Sebastian Frimmel két góljával visszajöttek ismét egyre, sőt az 53. perc legelején, a mezőny legeredményesebbje, Rosta Miklós egyenlített. A szurkolók fergeteges biztatása mellett jöhetett az utolsó 5 perc, ahol Mikler Roland a meccsen először beálló Mikler Roland hétméteres védése vezetett fel. Bár a kékek átvehették volna a vezetést, de eladták a labdát, amit büntetett a Nantes. Az utolsó perc a vendégek egyólos előnyével indult, majd Juann Carlos Pastor időkérésével folytatódott. A vége előtt 17 másodperccel Mario Sostaric nem hibázott szélről, amire nem jött válasz a túloldaról. (Vége: 28-28)

A Pick Szeged ezzel a hatodik helyen zárt a Bajnokok Ligája B csoportjában és ha nem borul a papírforma, akkor a negyeddöntőbe jutást a Veszprém ellen harcolhatja ki.Ha borulna a papírforma a Magdeburg lesz a Szeged ellenfel.

A találkozót Mirko Alilovic értékelte:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.