Politika

Hornung Ágnes: a kormány kötelességének tartja az egyszülős családok támogatását

Hornung Ágnes: a kormány kötelességének tartja az egyszülős családok támogatását

2023. március 21., kedd
Hornung Ágnes: a kormány kötelességének tartja az egyszülős családok támogatását

A kormány kötelességének tartja az egyszülős családok hatékony támogatását, hiszen minden gyermek kincs - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Hornung Ágnes az egyszülős családok napja alkalmából közzétett bejegyzésében kiemelte, az egyszülős lét általában nem választás kérdése, és a család akkor is érték, ha valamilyen oknál fogva nem biztosítható mindkét szülő folyamatos jelenléte.

Az államtitkár a bejegyzésben megosztotta a minisztérium kormany.hu oldalra feltöltött közleményét is, amelyben azt hangoztatták, fontos, hogy az egyszülős családok olyan segítséget kapjanak, amely könnyebbé teszi a mindennapjaikat, ezért a kormány számos intézkedéssel segíti az egyszülős családokat.

A közleményben kitértek arra is, hogy 2022 január elsejétől több mint duplájára, 50 ezer forintra emelkedett az árvaellátás minimuma. Az elvált szülők esetében pedig - ha nem érkezik meg időben a megítélt tartásdíj - már jövedelemkorlát nélkül, gyorsabban és nagyobb maximális összegben kapják meg az államtól megelőlegezve az összeget. Az Erzsébet-táborokban pedig minden évben külön támogatással egyszülős családokban nevelkedő gyermekek is nyaralhatnak, valamint családi táborokban is részt vehetnek az egyszülős családok - tették hozzá.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.