Hétfőn 161 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. március 13-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 187 határsértőt tartóztattak fel és 328 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség.

A vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 161 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Üllés, Ruzsa és Röszke közigazgatási területén, továbbá 13 esetben összesen 328 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, afgán, török és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök 13-án 1 óra 30 perckor Üllés közigazgatási területén ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak lengyel állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 13 fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

6 óra 47 perckor, szintén Üllés közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit és annak magyar állampolgárságú vezetőjét, valamint a vele utazó magyar állampolgárságú nőt. Az autóban rajtuk kívül 7 fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Fotó: police.hu

Előző sztori

Horn Gábor: a DK partnerei felzabálásával próbál erősödni

Következő sztori

Orbán Viktor Sarkozy volt francia elnökkel tárgyalt