Gyürk András: az Európai Bizottság az emberekért és ne ellenében dolgozzon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előző év energiaár-robbanásában megkerülhetetlen az Európai Bizottság elhibázott energia- és kudarcos szankciós politikájának szerepe. Brüsszelnek sürgősen változtatnia kell stratégiáján, mielőtt döntéseivel visszafordíthatatlan károkat okozna az európai családoknak és gazdaságnak – közölte Gyürk András, a Fidesz-KDNP EP képviselője.

Az Európai Parlament Ipar, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottsága ma megvitatta az orosz-ukrán háború európai energiapolitikára gyakorolt hatásait. A biztonságos energiaellátás megteremtése és a megfizethető energiához való hozzáférés biztosítása az Európai Unió és a tagállamok egyik legfontosabb feladata. A képviselő felhívja rá a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben Brüsszel nem tudott felnőni ehhez a feladathoz. Hozzátette: Az Európai Bizottság elhamarkodott döntéseinek és kudarcos szankciós politikájának is köszönhetően elszabadultak a földgáz- és áramárak, ami megemelte a rezsiszámlákat és inflációs hullámhoz vezetett Európa-szerte.

Közleményében kiemelte, hogy a családoknak és a vállalkozásoknak soha nem látott energiaárakkal kellett szembesülnie. Azonban a szükséges segítség helyett csak szankciókat és kioktatást kaptak Brüsszelből. A mai vita során nyilvánvalóvá vált, hogy a bürokraták nem vállalják a felelősséget a kialakult helyzetért és a jövőben újabb káros intézkedésekre is javaslatot tehetnek.

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ha nem változtatnak rajtuk, visszafordíthatatlan károkat okozhatnak a családoknak és gazdaságnak. Itt az idő, hogy a Bizottság az emberekért és ne ellenében dolgozzon

hangsúlyozta Gyürk András.
Előző sztori

Fél szegednyi migráns tömeget tartóztattak fel a vármegyében tavaly

Következő sztori

Hétvégén visszatérhetnek Szegedre a mínuszok