Politika

Gyürk András: az Európai Bizottság az emberekért és ne ellenében dolgozzon

Gyürk András: az Európai Bizottság az emberekért és ne ellenében dolgozzon

2023. március 9., csütörtök
Gyürk András: az Európai Bizottság az emberekért és ne ellenében dolgozzon

Az előző év energiaár-robbanásában megkerülhetetlen az Európai Bizottság elhibázott energia- és kudarcos szankciós politikájának szerepe. Brüsszelnek sürgősen változtatnia kell stratégiáján, mielőtt döntéseivel visszafordíthatatlan károkat okozna az európai családoknak és gazdaságnak - közölte Gyürk András, a Fidesz-KDNP EP képviselője.

Az Európai Parlament Ipar, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottsága ma megvitatta az orosz-ukrán háború európai energiapolitikára gyakorolt hatásait. A biztonságos energiaellátás megteremtése és a megfizethető energiához való hozzáférés biztosítása az Európai Unió és a tagállamok egyik legfontosabb feladata. A képviselő felhívja rá a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben Brüsszel nem tudott felnőni ehhez a feladathoz. Hozzátette: Az Európai Bizottság elhamarkodott döntéseinek és kudarcos szankciós politikájának is köszönhetően elszabadultak a földgáz- és áramárak, ami megemelte a rezsiszámlákat és inflációs hullámhoz vezetett Európa-szerte.

Közleményében kiemelte, hogy a családoknak és a vállalkozásoknak soha nem látott energiaárakkal kellett szembesülnie. Azonban a szükséges segítség helyett csak szankciókat és kioktatást kaptak Brüsszelből. A mai vita során nyilvánvalóvá vált, hogy a bürokraták nem vállalják a felelősséget a kialakult helyzetért és a jövőben újabb káros intézkedésekre is javaslatot tehetnek.

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ha nem változtatnak rajtuk, visszafordíthatatlan károkat okozhatnak a családoknak és gazdaságnak. Itt az idő, hogy a Bizottság az emberekért és ne ellenében dolgozzon

hangsúlyozta Gyürk András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.