Politika

Gyurcsány Ferencet és a hazánkat gyalázó amerikai nagykövetet is várja Botka László

Gyurcsány Ferencet és a hazánkat gyalázó amerikai nagykövetet is várja Botka László

2023. március 24., péntek
Gyurcsány Ferencet és a hazánkat gyalázó amerikai nagykövetet is várja Botka László

ÖRÖMMEL VÁRJA A HAZÁNKAT GYALÁZÓ NAGYKÖVETET

Politikai szezonnyitó „interjút” adott házi újságírójának Botka László. A hagyományosan alákérdezős, és többségében a megszokott propaganda paneleket hozta a közpénzből fenntartott házi lapban megjelenő cikk. A polgármester elsősorban kifejtette, hogy nagyon büszke, hogy nagykövetek sora látogat Szegedre.

Így például most azért boldog Botka, mert kedden Szegedre érkezik a Magyarországot rendszeresen nyilvánosan gyalázó amerikai nagykövet, David Pressman.

Természetesen a nagykövet, a magyarok többségében visszatetszést keltő kijelentéseiről nem esett szó az interjúban, Orbán Viktor kritikája visszont nem maradt el ezzel kapcsolatban sem.

SZENT A BÉKE GYURCSÁNNYAL

A vendégjárás folytatódik, szerdán jön a Gyurcsány házaspár és Szegeden, illetve a vármegyében folytatódik az árnyékkormány roadshowja. A baloldalt irányító DK kétnapos kihelyezett frakcióülése mellett a párt vezető politikusaival hirdettek mindenféle programot, azonban várhatóan a legnagyobb figyelem Gyurcsány Ferenc városházi látogatását övezi majd. Az ok egyszerű: Botka László korábban, a miniszterelnöki jelöltségének idején hangosan kritizálta Gyurcsány Ferencet, akivel érezhetően nem ápolt túl jó viszonyt. Azóta viszont sok víz lefolyt a Tiszán, Botka az országos politikától távol tartja magát,

Gyurcsány viszont a baloldal főnöke és egyszersmind így Botka László főnöke is lett.

Nehezen elképzelhető, hogy Gyurcsány nélkül ma bárki egyáltalán a polgármester jelöltségig eljusson a baloldalon, nemhogy a polgármesterségig majd 2024-ben. Ilyen formában Botka kénytelen egykori párttársa, majd ellenfele kezébe csapni, és gyakorlatilag átadni az irányítást Gyurcsánynak.

A közös értékekből egy érdekbarátság lesz (Fotó: MTI)

Bár Botka azt mondta, hogy: „Arra kértek engem és az alpolgármestereket, hogy mutassuk be Szeged helyzetét, a kormányzati elvonások hatását. Arról is beszélgetni fogunk, hogyan tudja egy nagyváros átvészelni az önkormányzatiság fideszes leépítését.”.

Nagyon meglepő lenne, ha nem kerülne elő az utóbbi hónapokban a kisebb baloldali pártok tagjaiból csemegéző DK kívánságlistája.

Ezen minden bizonnyal önkormányzati képviselőjelöltek nevei, pozíciók kapnak főszerepet.

GYURCSÁNYNÁL A GYEPLŐ

A cikkben külön szót ejtettek arról, hogy ameddig az országban atomjaira hullott a választási összefogás, addig Szegeden továbbra is béke, barátság van. Ahogy a helyi Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatóján is rámutatott, ennek a kulcsa is a DK kezében van.

„Az utóbbi hetekben, hónapokban a szegedi önkormányzat és a városi cégek dolgozói, sőt a szegediek is egyre inkább tapasztalják, hogy a gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre.”

- mondta sajtótájékoztatóján Német Ferenc, a Fidesz önkormányzati képviselője. Egyáltalán nem alaptalan kijelentés, elég ha Botka igen váratlan, de a pozícióját stabilizáló döntését hozzuk példának: kinevezte a helyi DK vezér Binszki Józsefet alpolgármesternek.

A Gyurcsány házaspár a jövő héten újabb kérésekkel is előállhat, ami a polgármesternek fontos - legalábbis ha a hatodik ciklusára is jelölteti magát - vagy engedi jelölni a DK.

https://szegedma.hu/2023/03/nemet-ferenc-a-gyurcsanyi-szellemiseg-visszatert-szegedre

MUNKA HELYETT SIRÁNKOZÁS

Komoly beismerést tett Botka László a cikkben, amikor azt mondta, hogy a város ügyeiben nem miniszterekkel, államtitkárokkal egyeztetnek kormányzati szinten, hanem az ügyeket menedzselő kormányzati tisztségviselőkkel. Ennek két oka is van. Az egyik az eredendő gőg és dac, hogy elmondhassák, Szegedet semmibe veszi a kormány, a másik pedig az, hogy legtöbbször vagy nincs mivel előrukkolni, vagy félkész tervekkel érkeznek pénzért.

Az eredményes tárgyalásokhoz dolgozni kellene, mind a kapcsolatok javításán, mind a város előrelépését segítő koncepción.

Csakhogy ez nagyon nem megy Szeged vezetőinek. Ennek ellenére Botka jelezte, hogy mindenkivel szívesen egyeztet a város érdekében, arról nem beszélt, hogy kivel próbált kapcsolatot teremteni ez ügyben.

A polgármester azt is hangoztatta, hogy Orbán Viktor 2017 óta nem járt a Városházán - igaz, arról nem beszélt, hogy hányszor keresett kapcsolatot a miniszterelnökkel, vagy hívta Szegedre. Emlékezetes, hogy legutóbb, amikor szóba került, hogy a határvadászok eskütételére Szegedre érkezik Orbán Viktor, akkor mielőtt még biztossá vált volna a miniszterelnök érkezése, össztűz alá vették a látogatás hírét az önkormányzat házi lapjában. De óvatos kritikát kapott Lázár János is a polgármestertől az interjúban.

https://szegedma.hu/2022/09/ha-miatta-elesik-a-szegedi-kozlekedes-akkor-nem-a-lezarassal-van-baj-hanem-a-varosi-forgalomszervezessel

AKI PÉNZT HOZ SZEGEDRE, KRITIKÁT KAP

A legújabb tematika szerint hosszabb kritikát fogalmazott meg Mihálffy Béla munkájáról is. Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője a megválasztása óta eltelt közel egy évben milliárdokért lobbizott sikerrel a kormányzatnál, ezek a forintok pedig egytől egyig a város fejlődését, anyagi helyzetét segítették. Ez az, ami rendkívül rosszul jön Botkának, mert így nehezebben fogalmazhat meg kritikát a kormányzattal szemben, ugyanis

Mihálffy Béla pont az ellenkezőjét bizonyítja a városi propagandának: a kormány nem engedi el Szeged kezét, támogatja és segíti a várost.

JÓ A JOGSZABÁLY ELLENESSÉG

A cikk végén Botka László megvédte a jogszabályellenesnek minősített lakásrendeletet is. Úgy gondolja, hogy a többször is módosított, így igencsak összefércelt lakásrendelet megfelelő és jó,

az ellenzék pedig csak botrányt kelt azzal, hogy kiáll azért, hogy a jogszabályoknak megfelelően működjön.

Az interjú talán legérdekesebb pontját hagytuk a végére. A cikk elején Botka László képe alatt ugyanis egy hirdetés jelenik meg.

Mutatjuk:

Összenő, ami összetartozik (forrás: szeged.hu)

Szeged jövőjéről sokat elárul ez a párosítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.