Hírzóna

Ferenc pápa kifejtette a véleményét a genderideológiával kapcsolatban

Ferenc pápa kifejtette a véleményét a genderideológiával kapcsolatban

2023. március 12., vasárnap
Ferenc pápa kifejtette a véleményét a genderideológiával kapcsolatban

„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa a La Nación argentin lapnak adott interjújában. A Catholic News Agency, amely angolra fordította a beszélgetést, rámutatott, hogy Ferenc pápa az „ideológiai gyarmatosítás” kifejezést korábban az olyan esetek leírására használta, amikor a fejlődő országoknak nyújtott segélyek a fogamzásgátláshoz, az abortuszhoz, a sterilizációhoz vagy a nemi ideológiákhoz kötődtek - írja a Magyar Nemzet.

Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással

– folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik.

Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.