Fejlesztik az Ópusztaszeri Emlékparkot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javában zajlanak a munkálatok a Feszty-körképnek otthont adó Rotunda épületében. A fejlesztést sajtónyilvános esemény keretében mutatták be az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A projekt az Európai Unió támogatásával, 1 milliárd forint támogatási összegből valósul meg, várhatóan októberig.

A Rotunda korszerűsítése időszerű volt, hiszen jelenleg is az 1980-as években kialakított, igen magas energiafelhasználású hűtő-fűtő rendszer volt még használatban. A projekt keretében minden megváltozik, és a mai modern elvárásoknak megfelelő: automatizált, energiatakarékos és megújuló energiát használó rendszer kerül kialakításra – írja az Emlékpark közleményében.

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a beruházást, mely az Emlékpark életében kiemelt jelentőséggel bír, több éves előkészítői munka előzte meg. Jablonkai László, a kivitelező cég, a HungaroSun Bt. ügyvezetője részletesen bemutatta a beruházás fő elemeit, és kiemelt mérföldköveit. A fejlesztéseknek köszönhetően a korábbi földgáz felhasználás teljes mértékben kiváltásra kerül. Az épület klimatizálását geotermikus-, valamint napenergia felhasználására épülő új, modern rendszer biztosítja. Emellett megvalósul a nyílászárók, a szellőztető gépek és a kiállítóterekben található hőleadók cseréje, a homlokzat szigetelése, a világítás korszerűsítése, valamint a gépház is teljes mértékben megújul, a homlokzat pedig madárvédelmet is kap.

Előző sztori

Hamis MVM számlákkal támadnak az adathalászok

Következő sztori

Közel 60 járművezető ellen intézkedett a rendőrség