Előnyös helyzetbe kerültek a szegedi lakásvásárlók

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos viszonylatban csökken a használt lakóingatlanok iránti érdeklődés, amely eredményeképp egyre nagyobb a kínálati oldal.

Februárban az egy évvel korábbi szinthez képest Csongrád-Csanád vármegyében 50 százalékkal csökkent a kereslet és 56 százalékkal nőtt az eladó lakás- és házhirdetések száma az ingatlan.com adatai szerint. Ennél nagyobb eltérést csupán Fejér vármegye produkált.

“Csongrád-Csanádban, Fejérben és Győr-Moson-Sopronban volt a legnagyobb differencia: a szóban forgó vármegyékben az érdeklődés 42-52 százalékos hanyatlásával párhuzamosan 54-67 százalékkal szélesebb lett a kínálat, vagyis a két oldal között több mint 100 százalékpontot meghaladó különbség látható. Míg Budapesten az majdnem 50 százalékos keresletcsökkenést közel 20 százalékos kínálatbővülés kísérte” – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A szakember kiemelte, hogy a csökkenő kereslet és növekvő kínálat hatására a vevők jobb alkupozícióba kerültek, amely felállás idén állandósulhat.

A csökkenő vásárlási trend mellett nő az építkezési kedv.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Közép-Magyarország nagyrégión kívül mindenütt nőtt az új lakások száma a megelőző évhez viszonyítva, azonban 30 százalékos növekedéssel a Dél-Alföld érte el a legjobb eredményt. Ráadásul az új lakóingatlanok fele a régió központjában épült fel.

Előző sztori

Izgalmas döntetlennel zárta a csoportkört a Pick Szeged

Következő sztori

Mérgező Elf Bar hamisítványokat áruló bűnözőket fogtak el a dél-alföldi nyomozók