Az első magyar BL rangadó nyitja a tavaszi Szeged-Veszprém maratont

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén először a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a párharc szerdai első mérkőzésén találkozik egymással a Szeged és a Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely a következő három hónapban akár további hat alkalommal játszhat egymás ellen. Ősszel, a két csapat szezonbeli első meccsén a Veszprém hazai pályán 31-26-ra nyert.

ELŐNY VAGY HÁTRÁNY A HAZAI PÁLYA?

A bakonyiak az A csoport harmadik, a Szeged a B csoport hatodik helyén végeztek, így utóbbiak lesznek az első meccs házigazdái, a jövő csütörtöki visszavágón pedig idegenben kell játszaniuk. Hogy ez hátrány vagy előny a Pick Szegednek, az érdekes kérdés. A bajnokságban a 2016/17-es idénytől a tavalyi kiírásig oda-visszavágós döntőt rendeztek, ahol a párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatta hazai pályán. Ez egyszer sem bizonyult előnynek, ugyanis mindig az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

MEGLEPETÉS VISSZATÉRŐK SEGÍTHETNEK

A bajnoki címvédő szegedieknél az utóbbi hetekben kulcsjátékosok hiányoztak a keretből. Bodó Richárd bokasérülése után már szombaton pályára lépett a Ferencváros ellen. Mikler Roland térdsérülése miatt kihagyta azt a meccset, Bánhidi Bence hátsérülés, és Matej Gaber lábsérülés miatt hetek óta harcképtelen. Nem lenne meglepő, ha akár mindhárman ott lennének a szegediek keretében.

Az őszi meccsen a Veszprém nyert

A veszprémiek közül Omar Jahja és Vladimir Cupara biztosan hiányozni fog, utóbbit második számú kapusként Mikler Roland öccse, Krisztián pótolhatja, vagyis előfordulhat, hogy a fivérek egymás ellen lépnek pályára. De itt húzhat egy meglepőt a veszprémiek szakmai stábja. Akár reaktiválhatja a csapat a két és fél éve pályafutását befejező, azóta a veszprémiek kapusedzőjeként dolgozó Sterbik Árpádot.

A KIELCE A KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁS

A párharc továbbjutója az előző idényben BL-ezüstérmes lengyel Kielcével találkozik a negyeddöntőben.

SZEGED-VESZPRÉM MARATON

A két magyar élcsapat az idény folytatásában további négy vagy öt alkalommal megmérkőzik egymással. A Magyar Kupa győri négyes döntőjében – amelyet húsvét hétvégéjén, vagyis április 8-9-én rendeznek – a fináléban találkozhatnak, ugyanis a címvédő Veszprém a Tatabányával, a Szeged pedig a Dabassal játszik az elődöntőben. Az NB I alapszakaszában április 15-én a Szeged lesz a rangadó házigazdája, majd következik a bajnoki döntő – május 29-én, június 2-án, és ha szükséges, június 6-án vagy 7-én -, amely az egyik csapat második győzelméig tart. Matematikailag még nem biztos, hogy ez a két együttes jut a fináléba, de legutóbb 2001-ben fordult elő, hogy nem ez a kettő osztozott az arany- és az ezüstérmeken.

ÖRÖKMÉRLEG

A két magyar együttesnek már 184 tétmérkőzése volt egymás ellen – 125 veszprémi siker, hét döntetlen és 52 szegedi győzelem a mérleg -, mindkettő 1982 óta állandó résztvevője az európai kupasorozatoknak, de még soha nem találkoztak a nemzetközi porondon.

Előző sztori

Sűrű nap elé néz a kormány

Következő sztori

Egy nap alatt elfogtak egy rabló párost Szegeden