Április 1-től ebzárlat és legeltetési tilalom lesz az egész vármegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el április 1-e és 21-es között a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a rókák veszettség elleni immunizálása miatt. A tilalom a vármegye teljes közigazgatási területén érvényes Felgyő, Szentes, Fábiánsebestyén és Eperjes bizonyos területeit kivéve.

Az ebzárlat nemcsak a kutyákra vonatkozik, hanem a macskákra is. Az állatokat ezen időszakban úgy kell tartani, hogy más állattal ne érintkezhessenek, és különösen ügyelni kell arra, hogy a zárt udvarból se szökhessenek ki. A kutyákat csak pórázon és szájkossárral szabad sétáltatni. Az ebeket a települések területéről csak érvényes veszettség elleni védőoltás birtokában szabad kivinni.

A korlátozások alól egyedül a segítő, terápiás és vakvezető kutyák kapnak felmentést.

Ebben az időszakban az állatok legeltetése is tilos. A rendelkezés célja, hogy a rókák számára szétszórt veszettség elleni oltóanyag valóban a rókákhoz jusson el, és ne a háziállatok egyék meg.

(via Délmagyar)

Borítókép: Filius Balázs / nool.hu

Előző sztori

A szerb hatóságok nem bírnak az illegális bevándorlókkal

Következő sztori

Soltész Miklós a zarándokhelyek bemutatását szorgalmazza a fiatalok számára