Illegális bevándorlás

Állandó a nyomás a déli határon

Állandó a nyomás a déli határon

2023. március 12., vasárnap
Állandó a nyomás a déli határon

Időjárástól függetlenül jelentős nyomás alatt tartják az illegális bevándorlók a déli határt, ennek oka, hogy szinte 100 százalékban embercsempészek segítségével teszik meg az Európai Unióhoz vezető utat - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, az embercsempészek mostanra hatalmas bűnszervezetek lettek sok alkalmazottal, korszerű, fejlett technikai eszközökkel, jelentős pénzzel, akik autókkal, buszokkal szállítják a migránsokat, a határtérségben megfigyelő rendszereket működtetnek, és igyekeznek kiismerni a határőrizeti rendszert.

A határon szolgálatot teljesítő rendőrök és határvadászok "valóságos harcban állnak", de ők jogszabályoknak megfelelően, hatékonyan őrzik a határokat

- jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György szólt arról is, hogy az Európai Bizottság politikája ellentmondásos az illegális bevándorlás területén. Példaként említette, hogy nemrég bejelentették, hogy a külső határokat rendkívüli mértékben őrizni kell, és akár kerítést is kell építeni, ezzel egy időben azonban bírósági stádiumban van az az eljárás, amelyet a bizottság Magyarország migrációs politikája miatt indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.