Illegális bevándorlás

A vármegyében voltak a legaktívabbak az illegális bevándorlók

A vármegyében voltak a legaktívabbak az illegális bevándorlók

2023. március 7., kedd
A vármegyében voltak a legaktívabbak az illegális bevándorlók

Összesen 117 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Magyarországon hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A 117 emberből 116-ot Csongrád-Csanád vármegyében találták, egy emberre pedig Bács-Kiskun vármegyében bukkantak.

Ugyancsak hétfőn a határkerítésnél Bács-Kiskun vármegyében 1, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 75 embert akadályozták meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Olaszországban pedig őrizetbe vették azt a 23 éves marokkói bevándorlót, aki a milánói központi pályaudvarnál hat embert késelt meg. Az olasz rendőrség információi szerint a férfi illegális bevándorlóként tartózkodik Olaszországban. A Marokkóból érkezők ugyanis gazdasági bevándorlóknak számítanak, rendkívüli eseteket leszámítva nem nyújthatnak be menedékkérelmet, így nem kapnak tartózkodási engedélyt sem.A férfi büntetett előéletű, februárban lopásért vették őrizetbe, majd szabadlábra helyezték. Jelenleg egy milánói kórházban tartják ellenőrzés alatt, majd egy börtönbe helyezik át. A férfi hétfő késő délután a központi pályaudvar környéki utcákban öt nőt rabolt ki. Utána pedig rátámadt az ismeretlenekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.