A vármegyében voltak a legaktívabbak az illegális bevándorlók

Összesen 117 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Magyarországon hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A 117 emberből 116-ot Csongrád-Csanád vármegyében találták, egy emberre pedig Bács-Kiskun vármegyében bukkantak.

Ugyancsak hétfőn a határkerítésnél Bács-Kiskun vármegyében 1, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 75 embert akadályozták meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Olaszországban pedig őrizetbe vették azt a 23 éves marokkói bevándorlót, aki a milánói központi pályaudvarnál hat embert késelt meg. Az olasz rendőrség információi szerint a férfi illegális bevándorlóként tartózkodik Olaszországban. A Marokkóból érkezők ugyanis gazdasági bevándorlóknak számítanak, rendkívüli eseteket leszámítva nem nyújthatnak be menedékkérelmet, így nem kapnak tartózkodási engedélyt sem. A férfi büntetett előéletű, februárban lopásért vették őrizetbe, majd szabadlábra helyezték. Jelenleg egy milánói kórházban tartják ellenőrzés alatt, majd egy börtönbe helyezik át. A férfi hétfő késő délután a központi pályaudvar környéki utcákban öt nőt rabolt ki. Utána pedig rátámadt az ismeretlenekre.

Előző sztori

Az 5-ös és az M5-ös volt a leghalálosabb út tavaly

Következő sztori

Eltört a buszsofőr sípcsontja, állapota stabil