Közélet

A Vadaspark az év első családi napjára készül

A Vadaspark az év első családi napjára készül

2023. március 18., szombat
A Vadaspark az év első családi napjára készül

Víz világnapját a Szegedi Vadasparkban március 19-én ünneplik.

"A Szegedi Vadasparkban kiemelten foglalkozunk a környezetünket, a természetet érintő kérdésekkel, a zöld jeles napokat is ennek jegyében ünnepeljük" - írta közösségi oldalán a Vadaspark.

Az év első családi programját rendszerint a víz világnapja alkalmából rendezik meg, idén március 19-én, vasárnap 10.00 és 16.00 között tartják. A fő témjuk most a tengerek élővilágának védelme lesz, ebben a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek lesznek segítségükre, amelyek etetését, illetve tréningjét kétszer is megtekinthetik a nap folyamán a látogatók.

"Sokan kérdezhetik, hogy egy olyan ország, amely nem rendelkezik tengerparttal, miért érintett ebben a kérdésben?" - tették fel a kérdést. Szerintük magunk is sokat tehetünk a tengerek védelméért, a fogyasztási szokásaink, a hulladékok kezelése révén, illetve amikor turistaként valaki a tengerpartot választja.

A Természetvédelmi Oktatóház épületénél kialakított ismeretterjesztő állomáson erről is tájékozódhatnak majd a látogatók, sok más érdekesség mellett.

9:30-kor kezdődik a pingvinek látványetetése, 10:30-kor a borjúfókákkal tréningeznek, 14:00-kor a pápaszemes pingvinek etetése lesz látható, 15:00-kor pedig zenés borjúfóka bemutatót tartanak.

Borítókép: Szegedi Vadaspark

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.