Közélet

A NAV akár havi 120 ezret fizet a szegedi egyetemistáknak

A NAV akár havi 120 ezret fizet a szegedi egyetemistáknak

2023. március 19., vasárnap
A NAV akár havi 120 ezret fizet a szegedi egyetemistáknak

A jelek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal komolyan veszi a digitális átállást: a szervezet gyakornoki programot indított és már informatikai képzést nyújtó egyetemeken toborozza új munkatársait. A hallgatók a tapasztalatszerzés mellett akár havi 120 ezer forintban is reménykedhetnek - írja a Magyar Nemzet.

A NAV elnöke nemrégiben számolt be arról, hogy informatikai fejlesztések sokaságát tervezik. Átalakítanák például az adóbevallásokat, elektronikus rendszerbe rendeznék az állampolgárok nyugtáit, bolti blokkjait, és a mesterséges intelligenciát küldenék az adócsalókra.

A hatóság szinte hetente ad fel álláshirdetést különböző informatikai pozíciókra.

A hatóság tavaly ősszel új munkaerőpiaci megoldáshoz folyamodott, a NAV Informatikai Intézetegyakornoki programot hirdetett és egyúttal toborzásba kezdett több informatikai képzést nyújtó hazai egyetemen.

Jelenleg hét felsőoktatási intézménnyel működünk együtt. Két budapesti egyetem mellett Szegeden, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon és Veszprémben várjuk a hallgatók jelentkezését

mondta a NAV szóvivője.

Kis Péter András közlése szerint a hivatal emberei vendégelőadásokat tartanak az intézményekben, emellett a hatóság lehetőséget kínál a hallgatóknak szakmai gyakorlatra és szakdolgozat megírására. Az egyetemisták kellő eligazításáért a NAV mentorprogram kialakításán is dolgozik.

A szóvivőtől elmondta: a gyakornoki programmal elsősorban az állomány bővítésére törekednek. "A program a végzősöknek, a pályakezdőknek kínál szakmai tapasztalatot például a programozás és a tesztelés területén" – mondta Kis Péter András, majd kitért rá, hogy az elvégzett munkáért díjazás is jár.

A program heti húszórányi elfoglaltságot jelent, a díjazás óránként 1500, havonta maximum 120 ezer forint.

A teljes cikk itt olvasható el.

Borítókép: Szegedi Tudományegyetem

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.