Közélet

A Magyar Közút egy makói dolgozóját halálos baleset érte munkavégzés közben

A Magyar Közút egy makói dolgozóját halálos baleset érte munkavégzés közben

2023. március 22., szerda
A Magyar Közút egy makói dolgozóját halálos baleset érte munkavégzés közben

A sebességkorlátozás ellenére hatalmas erővel csapódott egy külföldi kamionos a közutas teherautóba.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége március 22-én, szerdán burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében. A területen a műszaki előírásoknak megfelelően több lépcsős sebességkorlátozást vezettek be: először 100-as, majd 80 km/órás sebességre.

A munkavégzés végeztével, éppen, mikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkoraerővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere,amit a 41 éves férfi már nem élt túl.

A Magyar Közút mély fájdalommal vette tudomásul kiváló munkatársának elvesztését, őt a társaság a saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak"

közölték.

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- ésaközutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek - hangsúlyozták közleményükben.

Borítókép: civilhetes.net

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.