Hírzóna

Kevesebb a beteg a vármegyében

Kevesebb a beteg a vármegyében

2023. március 4., szombat
Kevesebb a beteg a vármegyében

Akut légúti megbetegedés miatt a 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma 2847 volt, míg influenzaszerű panaszok miatt 100 ezerből 912-en keresték fel háziorvosukat vármegyénkben a 8. naptári héten.

Ez az egy héttel korábbihoz képest némi csökkenést jelent, hiszen akkor akut légúti megbetegedés miatt 3018-an, míg influenzaszerű tünet miatt 938-an mentek orvoshoz, ezzel pedig mi voltunk a második legtöbb beteggel rendelkező vármegye.

A csökkenés azonban nem jellemzi a teljes országot, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint a múlt hét során az országban majdnem háromszázezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük több mint 65 ezernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Egy héttel korábban, a 7. naptári héten 282 300-an mentek orvoshoz, ebből 54 ezer embernek volt influenzaszerű tünete.

A központ beszámolójából kiderült az is, hogy február 20. és 26. között a legtöbb panaszos a 0 és 14 év közöttiek körébe tartozott. Továbbá a kijelölt 24 kórház adatai alapján a 8. héten 315 beteget vettek fel kórházba súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 43-an részesültek intenzív vagy szubintenzív ellátásban. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Vas vármegye kivételével minden területen diagnosztizáltak, tehát Csongrád-Csanádban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.