Kevesebb a beteg a vármegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akut légúti megbetegedés miatt a 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma 2847 volt, míg influenzaszerű panaszok miatt 100 ezerből 912-en keresték fel háziorvosukat vármegyénkben a 8. naptári héten.

Ez az egy héttel korábbihoz képest némi csökkenést jelent, hiszen akkor akut légúti megbetegedés miatt 3018-an, míg influenzaszerű tünet miatt 938-an mentek orvoshoz, ezzel pedig mi voltunk a második legtöbb beteggel rendelkező vármegye.

A csökkenés azonban nem jellemzi a teljes országot, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint a múlt hét során az országban majdnem háromszázezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük több mint 65 ezernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Egy héttel korábban, a 7. naptári héten 282 300-an mentek orvoshoz, ebből 54 ezer embernek volt influenzaszerű tünete.

A központ beszámolójából kiderült az is, hogy február 20. és 26. között a legtöbb panaszos a 0 és 14 év közöttiek körébe tartozott. Továbbá a kijelölt 24 kórház adatai alapján a 8. héten 315 beteget vettek fel kórházba súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 43-an részesültek intenzív vagy szubintenzív ellátásban. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Vas vármegye kivételével minden területen diagnosztizáltak, tehát Csongrád-Csanádban is.

Előző sztori

Migráns szúrt hasba egy tíz éves kislányt

Következő sztori

Gyurcsányék Brüsszelhez igazítják álláspontjukat, nem a béke pártján állnak