Közélet

Újabb földrengést észleltek Romániában

Újabb földrengést észleltek Romániában

2023. február 14., kedd
Újabb földrengést észleltek Romániában

Mint arról lapunk is beszámolt, hétfő délután 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát, nem sokkal később egy gyengébb, második rengés is történt.

https://szegedma.hu/2023/02/szegeden-is-erezni-lehetett-a-romaniai-foldrengest

Most egy ennél erősebb rengést mértek. Kedden romániai idő szerint 15 óra 16 perckor a Richter-skála szerint 5,7-es erősségű földrengés volt Olténiában, Gorj megyében, 40 kilométeres mélységben.

A földmozgást fél órán belül két kisebb - 3,4-es erősségű - utórengés követte. Az amerikai földtani intézet (USGS) gyorsjelentése szerint a romániai földmozgás 5,5-ös erősségű volt, és 10 kilométeres mélységben történt, a Zsílvásárhelytől (Targu Jiu) 10 kilométernyire északra lévő Lelesti község térségében.

A román hírtelevíziókban megszólaltatott tanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsílvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg. Craiován az áruházak polcairól palackok borultak le, az emberek Olténia számos településén kirohantak az épületekből. A földmozgást Bukarestben és Kolozsváron is érezni lehetett.

Sérülésekről a földrengés epicentrumához legközelebb található megyeszékhely, Zsílvásárhely polgármestere szerint nem érkezett bejelentés.

Forrás: EMSC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.