Szegeden is érezni lehetett a romániai földrengést

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kiemelt kép: idokep.hu

Hétfő délután 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát, sérültekről és károkról nem érkezett információ. Nem sokkal később egy gyengébb, második rengés is történt.

A Román Földtani Intézet jelentette, hogy magyar idő szerint 15:58-kor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát.

 A rengés 15 kilométeres mélységben történt, epicentruma Gorj megyében, Olténia városában volt. Nem sokkal később közölték azt is, hogy egy újabb, a Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengés történt hétfőn helyi idő szerint 17:21-kor a Gorj megyei Olténiában. A Rendkívüli Helyzetek Főfelügyelősége közölte, hogy a hétfő délutáni romániai földrengés következtében „nem érkezett hívás 112-es egységes segélyhívószámra, és nem jelentettek vagyoni károkat vagy áldozatokat”.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium arról számolt be, hogy Magyarországon is érezni lehetett a földrengést.

Az Időkép azt írja, hogy Szegeden és Békéscsabán is érezni lehetett a romániai földrengést-ezt megerősíti, hogy két olvasónk is jelezte késő délután, hogy földrengést észlelt.

Előző sztori

Így lesznek hősök az illegális lakásfoglalók Szegeden

Következő sztori

Fekvőrendőrt telepítettek az Árvízi emlékműhöz