Hírzóna

Szegeden is érezni lehetett a romániai földrengést

Szegeden is érezni lehetett a romániai földrengést

2023. február 13., hétfő
Szegeden is érezni lehetett a romániai földrengést

Hétfő délután 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát, sérültekről és károkról nem érkezett információ. Nem sokkal később egy gyengébb, második rengés is történt.

A Román Földtani Intézet jelentette, hogy magyar idő szerint 15:58-kor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát.

 A rengés 15 kilométeres mélységben történt, epicentruma Gorj megyében, Olténia városában volt. Nem sokkal később közölték azt is, hogy egy újabb, a Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengés történt hétfőn helyi idő szerint 17:21-kor a Gorj megyei Olténiában. A Rendkívüli Helyzetek Főfelügyelősége közölte, hogy a hétfő délutáni romániai földrengés következtében „nem érkezett hívás 112-es egységes segélyhívószámra, és nem jelentettek vagyoni károkat vagy áldozatokat”.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium arról számolt be, hogy Magyarországon is érezni lehetett a földrengést.

Az Időkép azt írja, hogy Szegeden és Békéscsabán is érezni lehetett a romániai földrengést-ezt megerősíti, hogy két olvasónk is jelezte késő délután, hogy földrengést észlelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.