Péntektől újranyitnak az önkormányzati intézmények

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak néhány napig tartanak zárva a december közepén, illetve januárban bezárt önkormányzati fenntartású épületek. Ugyan van, ami már újranyitott, de március 3-tól már semmi nem lesz zárva.

Március 3-tól minden önkormányzati fenntartású intézmény nyitva lesz, a vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében pedig a díszkivilágítást is visszaállítják. A bezárásra az önkormányzat szerint a magas villamosenergiaárak miatt volt szükség, ugyanis az eddigi ár hatszorosát fizette érte a város.

Emiatt Botkáék úgy döntöttek, hogy valamennyi szociális és kulturális intézményt, illetve sportlétesítményt bezárnak – lényegében alig volt nyitva valami két hónapig.

A Tiszavirág Sportuszodát is eredetileg eddig tartották volna zárva, ám azt mégis sikerült a kormány támogatásával újranyitni januárban. A város ezen felül is további segítséget kapott a kormánytól azóta: több milliárd forintos rezsitámogatást, továbbá áprilistól rögzített áron kaphatják az áramot is, amennyiben az önkormányzat erre igényt tart.

Habár a ,,nagy újranyitás” a legtöbb intézményben pénteken, azaz március 3-án esedékes, van olyan épület, ami részben vagy egészben már februárban kinyitott: az Anna-kúti fürdő például már február óta nyitva van, és előtte sem állt le teljesen, mivel a gyógyászati feladatait el kellett látnia. A Városi Sportcsarnok is kinyitott pár héttel ezelőtt, a Kisszínház február közepén, az IH Rendezvényközpont pedig már február legelső hétvégéjén kinyitott. A Belvárosi Mozi épületének bérlői a februári hétvégéken már kinyithattak, a mozi maga azonban csak péntektől fog üzemelni újra.

Ami egyáltalán nem volt nyitva január elseje óta, az a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház, a Senior Center, a Somogyi könyvtár és annak valamennyi fiókkönyvtára, a Szegedi Nemzeti Színház főépülete a Szent-Györgyi Albert Agóra és a művelődési házak.

Ezzel együtt a Múzeum és a Dóm díszkivilágítását is lekapcsolták – ám ha jól értelmezzük a rendeletet, a hétvégén ezek az épületek is ,,régi fényükben ragyognak” már.

Előző sztori

A Vatikán bejelentette: április végén Magyarországra látogat a pápa

Következő sztori

Nyilvánosságra hozták Ferenc pápa budapesti látogatásának programját