Politika

Orbán Viktor: a genderideológia nem egy jópofa marháskodás, hanem ez egy veszély

Orbán Viktor: a genderideológia nem egy jópofa marháskodás, hanem ez egy veszély

2023. február 24., péntek
Orbán Viktor: a genderideológia nem egy jópofa marháskodás, hanem ez egy veszély

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjút.

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, az angolszászok jól ismertek a kíméletlen fegyelmükről, és gondolkozásukról. Soros pedig korábban arról beszélt, hogy az oroszokat valahogyan le kell győzni katonailag, és mivel a nyugat demokráciák rosszul viselik, ha meghalnak a katonáik külföldön, ezért a közép-európaiakat kell rávenni a háborúra.

Nagy szerencse, hogy ez az angolszász politika nem tette magáévá ezt a gondolkodást

- jegyezte meg, hozzátéve:

a legnagyobb veszteség ebben a háborúban, hogy egyik oldalon sem világos a hadicél. 

Folyamatos belesodródás

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy háborúban, ha a hadicélok tekintetében tisztázatlanok a célok, akkor nagyon könnyű eltévedni. úgy értékelt, eszmei értelemben meghatározzák a célokat, de az, hogy melyik vonalig tart a harc, nincs tisztázva.

Orbán Viktor szerint a Nyugat részéről hiba volt, hogy egy összeurópai konfliktus lett a háborúból. A kormányfő felidézte, hogy már egy évvel ezelőtt is arról beszélt, hogy folyamatosan sodródni fogunk a háborúba és erre a legjobb példa a német álláspont változása. Szerinte a jövőben felmerülhet békefenntartó csapatok küldése is. 

A NATO egy védelmi szövetség

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a fegyverkezési kiadások szerint a Nyugat és a NATO nagyon jelentős előnyben van az oroszokkal szemben. A NATO egy védelmi szövetség, és ezért is problémás Ukrajna esetleges tagsága, mert ott háború van, és háborús országot nem lehet felvenni - tette hozzá.

A NATO-nak az alapszerződés szerint nincs támadó feladata

- hangsúlyozta.

A józan álláspont a tűzszünet

A kormányfő arról is beszélt, hogy egy ilyen konfliktusban valamelyik féllel azonosulnak az emberek, és ez egy természetes dolog. A politikusoknak ettől függetlenítenie kell magukat - tette hozzá.

Ezt a háborút egyik fél sem tudja megnyerni, így Oroszország sem tud nyerni, de a Nyugat sem tud megverni egy atomhatalmat. Csak az áldozatok száma fog folyamatosan nőni, eddig is már több mint százezer ember halt meg

- mondta. 

A józan álláspont a tűzszünet, de a béke megteremtése ennél hosszabb időt igényel

- tette hozzá. 

Ezt figyelmen kívül hagyják Brüsszelben

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ENSZ éjjel egy békepárti álláspontot fogadott el, tehát, a világ többsége a béke mellett áll. Egyik országot se fenyegesse az a veszély, hogy belevonódnak ebbe a háborúba az akaratukon kívül - emelte ki.

A magyar az egyetlen ország az unióban, amelyik kénytelen emberáldozatot hozni, és ezt mindig figyelmen kívül hagyják Brüsszelben.

Mi tudjuk, hogy mi történik a fronton, ezért több tiszteletet a kárpátaljai magyaroknak - mondta a kormányfő. 

Mi lesz a NATO bővítésével?

Orbán Viktor a svéd és a finn NATO-tagságról azt mondta, hogy érdemes a török álláspontot jobban megnézni. Szerintük olyan szervezetek működnek Svédországban, amelyek veszélyeztetik Törökországot. Ha nem lesz megoldás a török problémára, akkor nem lesz bővítés. Magyarország nem alapító tag, minket felvettek, ezért azt kérte a Fidesz-frakciótól, hogy támogassák a bővítést. A képviselők nem túl lelkesek ebben az ügyben, mivel Finnország esetében egy hosszú közös határ lesz Oroszországgal - tette hozzá.

Míg mások azt mondják, hogy a finnek és a svédek nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek Magyarországról, és erről érdemes beszélni, hogy ez mégis, hogy van

- fogalmazott.

4000 milliárd forintot vett ki a zsebünkből a rossz brüsszeli döntés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szankciók esetében egyesek komolyan gondolták, amiket mondtak, tehát, hogy ezekkel Oroszország meg fog gyengülni. Egy európai szankciós rendszer Magyarországnak rögtön súlyos gondokat okoz - ezt már egy évvel ezelőtt elmondtuk - ismertette a kormányfő. Erre a legjobb példa a kőolaj és a földgáz - tette hozzá. 

Nekünk jól felfogott nemzeti érdekünk, hogy a szankciós rezsim ne terjedjen ki az energiára 

- mondta a kormányfő. 4000 milliárd forinttal emelte az energiaárakat csak a szankciós rezsim.

Bőven lett volna elkölteni ezt a 4000 milliárd forintot, amit egy rossz brüsszeli döntés miatt kell fizetni.

"Reméljük, nem volt összejátszás"

Amit mi előre láttunk, azt mások is előre látták. Itt jönnek be a képbe a spekulánsok, akik nyertek a szamkciókon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy sokan sok pénzt tettek arra, hogy az energiaárak fel fognak menni.

A spekulánsok halálra keresték magukat, és reméljük, hogy nem volt összejátszás a spekulánsok és a brüsszeli bürokraták között.

Arról is beszélt, 20 döntést hozott a magyar infláció ellen a kormány. Orbán Viktor bízik benne, hogy már márciustól csökkenni fog az árak növekedése, és decemberre egy számjegyű lesz az infláció.

Itt kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi törvénynek

Orbán Viktor az elmúlt hetek szexuális botrányaival kapcsolatban azt mondta, hogy a magyarok családközpontúak és a gyerekek fontos szerepet töltenek be az életünkben. Nekünk felnőtteknek is az a dolguk, hogy megvédjük a gyerekeket, a szülőknek van itt egy felelőssége - tette hozzá.

Fel kell tenni a kérdést, hogy voltak az iskolai- és az állami vezetők.

A kormányfő nagyon világos választ szeretne kapni a kérdéseire, és nem szeretné, ha szőnyeg alá söpörnék ezeket az ügyeket. 

A genderideológia nem egy jópofa marháskodás, hanem ez egy veszély, és az államnak kötelessége van. Itt kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi törvénynek

- hangsúlyozta.

(Via: Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.