Megkezdődott a Házasság hete programsorozata

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap kezdődött, és egy hétig tart a Házasság hete, amit Szegeden most is misével nyitottak meg a Fogadalmi templomban. A szentbeszédet ezúttal Tóth András, görögkatolikus pap, mentálhigiénés szakember tartotta, aki a résztvevők szeretteinek, családtagjainak, ismerőseinek ajánlotta a misét.

Magyarországon immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a Házasság hete február 12. és 29. között,

a mottója pedig: Szeretetbe kapaszkodva. 

A héten számtalan program keretében azt járhatjuk majd körül, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben is a szeretetből, összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrássá. Hogyan működjünk együtt, hogyan fejezzük ki, hogy hálásak vagyunk egymásért, és hogy miként tudunk a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen fejlődni, közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz.

A Házasság hete üzenete és célja:

Szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy minden kihívása mellett házasságban élni öröm.

Szegeden idén immár 15. alkalommal kerül sor a programsorozatra. A rendezvények széles körű civil és ökumenikus összefogással valósulnak meg. A főszervezői, koordináló tevékenységet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja látja el.

A Házzasság hete proramjait ide kattintva találja.

Előző sztori

Szigorú engedélyezi eljárása volt a debreceni akkumulátorgyárnak

Következő sztori

Valentin-nap: úgy szórják a pénzt a fiatalok, mintha nem lenne holnap