Sport

A Kiel legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott a Pick Szeged

A Kiel legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott a Pick Szeged

2023. február 16., csütörtök
A Kiel legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott a Pick Szeged

A Szeged keretéből hiányzott a védekezés két alapembere, Bodó Richárd és Matej Gaber, ellenben bekerült Juan Carlos Pastor csapatába a 20 éves beálló, Radvánszki Zsolt és több mint két év után először készülhetett BL meccsre Luka Stepancic. A Kiel sem számíthat több meghatározó játékosára, a balszélső, Rune Dahmkéra, a jobbszélső, Niclas Ekbergre és a balátlövő, Karl Walliniusra sem.

A szegediek a győzelmükkel bebiztosíthatták továbbjutásukat a csoportból, egy kieli győzelem a németek biztos negyedik helyét jelentette, és esélyt a harmadik helyre.

Bár a Kiel Sander Sagosen góljával megszerezte a vezetést, de Bánhidi Bence és Borut Mackovsek góljaival a 3. percben már a Szegednél volt az előny. Sok gól nem esett az első 10 percben, ami dicséri a szigorú védekezést mindkét oldalon. A meccs elején a vendégeknek kellett az eredmény után szaladniuk, majd a két elhibázott szegedi támadás után átvették a vezetést, majd a félidő felére már háromra nőtt az előnyük. (15. perc 5-8)

https://twitter.com/ehfcl/status/1626284728906121216


Messzebb azonban nem tudtak kerülni, ami elsősorban a 17. percben beálló Mikler Rolandnak köszönhető. A válogatott kapus két bravúrral szállt be a játékba és hogy a szegedieknek nem sikerült egyenlíteniük az nem rajta múlt. Merthogy a 20. perc után támadásban és védekezésben is gyermeteg hibákat vétettek a kékek, így a németek kényelmesen tartani tudták előnyüket. (I. félidő: 14-17)

Bár a második félidő elején a három gólos előnyét gyorsan megtoldotta még egyel a Kiel, de a Pick Szeged kihasználva a vendégek pontatlanságát elkezdett zárkózni. Mikler Roland a kapuban parádézott, elől pedig Bánhidi Bence és Imanol Garciandia két-két góllal járult hozzá az egyenlítéshez. A 40. percben egymás után kétszer is átvehette volna a vezetést a Pick, de mindkétszer rontottak, és a félidő feléhez is döntetlennel értek a csapatok. (45. perc: 24-24)

https://twitter.com/ehfcl/status/1626274590795223042

A 48. perc végéig kellett várni ahhoz, hogy a Szeged ismét átvegye a vezetést. Bánhidi Bence mesterien kivitelezett beálló góljával 40 perc után volt ismét a hazaiaknál az előny. Időt is kért a Kiel, de egy Mikler Roland bravúrral és Imanol Garciandia góljával először vezetett kettővel a Pick a meccsen. Most a kieliek rohantak az eredmény után, de egyenlíteni nem tudtak, sőt, a hibáikkal a Picknek sorban kínálták a lehetőséget a három gólos vezetésre. Háromszor nem sikerült élni vele, de negyedikre az 56. perc közepén, Dean Bombac góljával már összejött. A meccs végén a játékidőt mérő óra elromlott, de ez leginkább a nézőket zavarta. A csapatok felváltva dobálták a gólokat. Valamivel több, mint 2 perccel a vége előtt a Kiel időt kért, majd dobtak is egy gólt gyorsan. A túloldalon viszont Rosta Miklós hibázott, így esély volt arra, hogy a németek visszajöjjenek egyre. A kapuba visszatérő Mikler Roland újabb bravúrja azonban végleg eldöntötte a meccset, Rosta Miklós találata pedig amolyan hab volt már csak a tortán. (Vége: 36-33)

A második félidő utolsó 20 percében régen látott arcát mutatta a Pick Szeged, ilyen játékkal pedig feledtetheti az őszi szereplését tavasszal.

Bánhidi Bencével értékeltük a találkozót:

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – A Kiellel mindig sportszerű mérkőzéseket játszunk, néha ők, néha mi nyerünk. Akik kijöttek az arénába, biztosan élvezték a mérkőzést. Ez az a csapat, amit mindenki látni akar Szegeden. Egymásért harcoltak a pályán. Mikler tényleg jól védett, az ő védései után könnyű gólokat szereztünk. A második félidőben huszonkét gólt szereztünk, így hat találattal nyertük meg ezt a periódust. 

Filip Jícha, a THW Kiel vezetőedzője: – Gratulálok Pastornak és a csapatának. Összeségében nem volt rossz napunk, a második félidő kulcspillanatain ment el a meccs. Mikler volt az egyik ilyen, aki jobban teljesített, mint a mi kapusunk. A védései után fontos gólokat szereztek a hazaiak. Holnap hazarepülünk, le kell nyelnünk ezt a vereséget, mert szombaton már nagyon fontos Bundesliga-mérkőzés vár ránk. 

OTP Bank-Pick Szeged–THW Kiel (német) 36–33 (14–17)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló. Szeged, Pick Aréna, 7135 néző. Vezette: Marin, Serradilla (spanyolok).
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Garciandía 6, Bánhidi 3, Frimmel 4/3, Mackovsek 3, Bombac 4. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 1, Szita 3, Rosta 5, Martins, Blonz 2, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
THW Kiel: N. Landin – Fraatz 3, Reinkind 3, Zarabec, Pekeler 4, Sagosen 7, M. Landin 5/3. Csere: Mrkva (kapus), Wiencek 3, Duvnjak 1, Bilyk 3, Överby, Weinhold 3, Johansson 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.

A Pick Szeged a győzelmével már biztosan továbbjut a csoportjából, ahol akár még a negyedik helyet is elérhetik. A kékek jövő héten a Barca ellen lépnek pályára szerdán, 20 óra 45 perctől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.