Évértékelőjében politikai ellenfeleit fenyegette Gyurcsány Ferenc

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A DK felkérte az árnyékkormány, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be a holnap Magyarországának programját.

A kormánnyal szembeni teljes ellenállásra szólította fel híveit, de ezt ajánlotta a többi baloldali pártnak is Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében.

 – Amikor azt mondom, hogy teljes szembeállás, akkor azt mondom, hogy minden lehetséges törvényes eszközzel fel kell lépnünk annak érdekében, hogy gyengítsük ezt a kormány. Ez a kormány a haza ellenfele, törvénytelen, erkölcstelen, becstelen, ez a kormány bűnözőkormány

 – mondta a DK megerősített elnöke. Sőt, ennél is tovább ment amikor úgy fogalmazott, hogy „személy szerint rá kell mutatni azokra az emberekre, akik a rendszernek építő gazdái, mert nem lehet elbújni a felelősség elől” – írja a Magyar Nemzet.

– Ki kell mondani a nevüket, és hogy szégyent hoztok a hazára. Nekünk azt kell mondani, hogy ezt a rendszert szolgálni, a Fideszt aktívan támogatni, az több mint bűn, az szégyen. Szégyelljétek magatokat – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke arról is beszélt: helyes döntés volt az árnyékkormány felállítása, és az is, hogy azt Dobrev Klára vezeti. – Az árnyékkormány a holnap Magyarországának a reménye, mert mindenkinek jár tisztességes bér, nyugdíj, és rá vigyázó orvos, nővér – fogalmazott. 

Gyurcsány bejelentette: a DK felkérte az árnyékkormány, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be a holnap Magyarországának programját. Erre azért van szükség Gyurcsány szerint, hogy elmondják az embereknek, „a DK-val tiéd lesz a haza, érted lesz a haza”.

A teljes cikket itt olvashatja el

Előző sztori

Fagyos éjszakáink lesznek a jövő héten

Következő sztori

Egy félidő előnyt adott a Szeged-Csanád GA a Szentlőrincnek