Életet mentettek a szegedi rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 26-án este érkezett bejelentés, hogy egy szegedi lakásban megszúrtak egy férfit. A Szegedi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsoka aznap Simon Márk hadnagy volt, de a helyszínre ment egy járőrpár is. A mentők megérkezéséig ők látták el a férfi sérülését, nagy hasznát véve a Police Medic képzésnek – olvasható a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán.

Tisóczki Melinda őrmester és Simon Márk hadnagy életet mentett (Fotó: Magyar Rendőrség)

– Ahogy odaértem, a férfi egy széken ült, a mellkasán pedig egy szúrt sebet láttam – eleveníti fel az esetet a hadnagy. – Rögtön megállapítottam, hogy a kisujj méretű szúrás kifelé csak csekély mértékben vérzik. A Police Medic képzésen tanultak alapján tudtam, hogy kialakulhat a légmell, ezért mellkastapaszt, pontos nevén egy Vent Chest Sealt akartam rátenni a sebre, amely a légzést segíti. Nem is figyeltem, hogy ki van a hátam mögött, de ahogy nyúltam volna hátra, már kaptam is a tapaszt, akkor vettem észre, hogy Tisóczki Melinda őrmester adta a kezembe.

– A járőrtársammal másodikként értem a helyszínre, és ahogy Márk is mondja, egyből láttam én is a szúrt sebet, illetve azt, hogy a férfi nehezen veszi a levegőt – veszi át a szót az őrmester. – Ezért tudtam, hogy erre a tapaszra lesz szükség. Aztán még megnéztük, hogy van-e kimeneti sebe a férfinak, esetleg más szúrt sérülése. Pár perccel később a mentősök is megérkeztek, átvették a sérült ellátását, majd kórházba szállították.

Előző sztori

Magyarországról idén először volt látható a sarki fény

Következő sztori

A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024-es EP- és önkormányzati választásra