Közélet

Életet mentettek a szegedi rendőrök

Életet mentettek a szegedi rendőrök

2023. február 27., hétfő
Életet mentettek a szegedi rendőrök

Január 26-án este érkezett bejelentés, hogy egy szegedi lakásban megszúrtak egy férfit. A Szegedi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsoka aznap Simon Márk hadnagy volt, de a helyszínre ment egy járőrpár is. A mentők megérkezéséig ők látták el a férfi sérülését, nagy hasznát véve a Police Medic képzésnek – olvasható a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán.

Tisóczki Melinda őrmester és Simon Márk hadnagy életet mentett (Fotó: Magyar Rendőrség)

– Ahogy odaértem, a férfi egy széken ült, a mellkasán pedig egy szúrt sebet láttam – eleveníti fel az esetet a hadnagy. – Rögtön megállapítottam, hogy a kisujj méretű szúrás kifelé csak csekély mértékben vérzik. A Police Medic képzésen tanultak alapján tudtam, hogy kialakulhat a légmell, ezért mellkastapaszt, pontos nevén egy Vent Chest Sealt akartam rátenni a sebre, amely a légzést segíti. Nem is figyeltem, hogy ki van a hátam mögött, de ahogy nyúltam volna hátra, már kaptam is a tapaszt, akkor vettem észre, hogy Tisóczki Melinda őrmester adta a kezembe.

– A járőrtársammal másodikként értem a helyszínre, és ahogy Márk is mondja, egyből láttam én is a szúrt sebet, illetve azt, hogy a férfi nehezen veszi a levegőt – veszi át a szót az őrmester. – Ezért tudtam, hogy erre a tapaszra lesz szükség. Aztán még megnéztük, hogy van-e kimeneti sebe a férfinak, esetleg más szúrt sérülése. Pár perccel később a mentősök is megérkeztek, átvették a sérült ellátását, majd kórházba szállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.