Barátság a köbön: amíg börtönben volt az ismerőse, eladta az autóját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki amíg ismerőse elzárás büntetését töltötte, addig a rábízott autót eladta, majd abból számláit kifizette – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlott ismerősét egy közúti igazoltatást követően a rendőrök előállították 2022. február 5-én a Szegedi Fegyház és Börtönbe, a vele szemben jogerősen kiszabott elzárás büntetés végrehajtása érdekében.

Az igazoltatást követően a sértett tulajdonát képező és a vádlottra bízott autót a nő egy hónap múlva eladásra hirdette meg 100 ezer forintért, de szorult anyagi helyzete miatt a felajánlott 40 ezer forintért értékesítette a gépkocsit. A nő a pénzből a számláit fizette ki.

A tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül eladott autó valós értéke mintegy 300 ezer forint volt. Az ügyészség a vádlottat sikkasztás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Jelentősen csökkent a véradási kedv a vármegyében

Videók a cikkben
Következő sztori

A hajnali után kora délután újabb földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát