“Az amerikai adódollárokat Soros által támogatott szervezetek kapják”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Mandiner beszámolója szerint sorra érkeznek a kommentek Samantha Power videós nyilatkozatára.

Mint ismert, Magyarországra érkezett a USAID vezére, hogy segítse a „független média” munkáját és „megvédje” az emberi jogokat. Erről Samantha Power egy kisvideóban is beszámolt Twitteren – idézi fel a Mandiner. 

Power nyilatkozatára reagált William Wolfe, a Trump-kormány egykori helyettes államtitkára, aki a Twitter-oldalán ezt írta:

Az amerikai adódollárokat Soros által támogatott szervezetek kapják, hogy a »független média« és a »civil szervezetek« álcája alatt a kulturális marxizmust erőltessék. Valamint hogy aláássák Magyarország keresztény- és családbarát, konzervatív társadalmát.

Howard J. Shatz amerikai közgazdász szintén a Twitteren úgy reagált a szervezet tervezett magyarországi munkásságával kapcsolatban: 

Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Magyarországról, rendkívül furcsának tűnik a USAID. Egy behatárolt költségvetéséből egy olyan magas jövedelmű országra költ, amely NATO-partner és EU-tag is egyben.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Előző sztori

Hazaérkeztek a törökországi földrengés szegedi hősei is

Következő sztori

Szigorú engedélyezi eljárása volt a debreceni akkumulátorgyárnak