A minőségi vendéglátásra adnak a szegediek Valentin-napon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Valentin-napot a szerelem ünnepének is szokták nevezni. Ilyenkor – hasonlóan a nőnaphoz vagy a karácsonyhoz – alaposan megnő a forgalom a vendéglátóhelyeken. Megnéztünk négy szegedi kávézót illetve éttermet, hogy felmérjük, milyen a forgalom ezen a keddi napon.

Tegnap írtunk egy cikekt arról, hogy főként a Z-generáció tagjai brutálisan sokat költekeznek Valentin-napon. Ugyan akadnak, akik ezt nem ünneplik meg, mondván, nincs köze a kultúránkhoz, és egyébként is az ő kapcsolatukban ,,minden nap Valentin-nap van”, a forgalom a vendéglátásban ilyenkor megugrik.

Nem mindegy azonban sem a vendégek sem pedig a dolgozók számára sem, hogyan állnak hozzá ehhez a naphoz. Nem kell ugyanis messzire mennünk, hogy észrevegyük:

Valentin-napon a párok minden tekintetben minőségi időre vágynak.

A város egyik legforgalmasabb kávézója, a Corso Café nem készült külön a Valentin-napra – ugyanakkor az ott dolgozók szerint nem is igazán észleltek számottevő változást az asztalfoglalások számában, ami egyébként eddig is magas volt náluk.

A szintén fiatalos Dock Café számára sem változott számottevően a forgalom, és külön erre az alkalomra sem vehető észre tőlük promóció. Az ott dolgozók ugyanakkor hozzátették, hogy a desszertjeik, az édességek jobban fogytak a szerelmesek napján.

Más a helyzet ugyanakkor azoknál a minőségi éttermeknél, ahol kifejezetten erre az alkalomra még külön menüt is összeállítanak: A Bárka, a Michelin-tányérral minősített Alabárdos, valamint a Monster Downtown kivétel nélkül így tettek.

Erődi Tamás, a Vaszy Viktor téri Monster Downtown étterem tulajdonosa lapunknak azt nyilatkozta: minden olyan vendéglátóhely, aki ad magára és szívvel-lélekkel gondol a vendéglátásra, készül erre az alkalomra. Mint mondta, ez ,,karácsonyi nap”, ilyenkor akár meg is triplázódhat a forgalom.

A tulajdonos arról beszélt, hogy ilyenkor a séf igyekszik a pároknak olyan menüket összeállítani, amiben sok az afrodiziákum, mint amilyen például a petrezselyem, a szezám, a csokoládé vagy a szerecsendió.

Fotó: EgerHírek

Előző sztori

Orbán Viktor személyesen köszöntötte James Blount atyát Magyarországon

Következő sztori

Kilenchavi csúcson a forint