A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024-es EP- és önkormányzati választásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidelitas az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: hétvégén megtartották a szervezet országos választmányának tisztújító ülését, amelyen a küldöttek politikai nyilatkozatot fogadtak el.

Ebben rögzítették, hogy a 2024 tavaszi európai parlamenti és önkormányzati választáson két nagy feladat vár a Fidelitasra és jelöltjeire: az Európai Parlamentből “ki kell söpörni a nemzeti érdekeket eláruló dollárbaloldal politikusait és a korrupt brüsszeli baloldalt”.

“A magyar önkormányzatokból pedig ki kell szorítani az olyan politikusokat, akik Magyarország fejlődése és versenyképessége ellen dolgoznak, mindezt helyi kezdeményezéseken keresztül, a fejlesztések és a munkahelyteremtés akadályozásával” – tették hozzá.

“A következő egy éven a következő évtizedeink múlnak. Ennek megfelelő fegyelmezettséggel készülünk a ránk váró feladatra” – hangsúlyozták.

A politikai nyilatkozatban a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban azonnali fegyverszünetet és a béketárgyalásokat sürgetett. A Fidelitas szerint veszélyes, hogy az Európai Unió vezetői és NATO “nem a konfliktus feloldásán és a béketárgyalások kikényszerítésén, hanem a konfliktus elmélyítésén és a fegyveres harcok támogatásán fáradoznak”.

A Fidelitas “felelőtlen árulásnak” tartja, hogy a “dollárbaloldal” még most is fegyverrel szállna be a háborúba, és a szankciók támogatásával még azután is “idegen érdekeket képviselnek”, hogy kiderült róluk: “kilóra megvásárolták őket”.

MTI

Előző sztori

Életet mentettek a szegedi rendőrök

Következő sztori

Az utóbbi években több pedagógus keveredett pedofil botrányba