Közélet

Újabb Csongrád-Csanád vármegyei településen kapcsolják le a közvilágítást

Újabb Csongrád-Csanád vármegyei településen kapcsolják le a közvilágítást

2023. január 15., vasárnap
Újabb Csongrád-Csanád vármegyei településen kapcsolják le a közvilágítást

Január 14-étől kezdve minden éjszaka nulla órától hajnali négy óráig szünetel Mindszent városában a közvilágítás – közölte a település önkormányzata a közösségi oldalán.

“A 2022-es év végén képviselő-testületünk nehéz, de a város működésének stabilitása érdekében nélkülözhetetlen döntéseket hozott meg. A különösen az energiaköltségek rendkívüli mértékben történő emelkedése következtében elfogadott költségracionalizálási tervben több olyan intézkedés is szerepelt, amelynek bevezetésére egyelőre nem került sor, figyelembe véve a lakosság közszolgáltatásokkal valamint az ezen felüli úgynevezett jóléti szolgáltatásokkal történő ellátásának fontosságát, ezen ellátások mindennapi életkörülményekre gyakorolt hatását”– olvasható a bejegyzésben.

https://szegedma.hu/2022/12/pusztaszeren-sem-lesz-kozvilagitas

A posztban megemlítik, hogy jelenleg is biztosított településükön a háziorvosi ügyeleti ellátás, amelynek további fenntartására a jogszabályok adta lehetőségeken belül és időpontig mindenképpen törekedni fognak.

A mindszenti időskorúak otthonának helyben történő további működését is sikerült egyelőre biztosítaniuk, valamint a vérvételek hódmezővásárhelyi kórház laboratóriumán kívüli, a településen történő elvégzéséért sem szükséges egyelőre térítési díjat fizetni – közölték.

https://szegedma.hu/2023/01/nem-biztos-hogy-lekapcsoljak-ejszaka-a-kozvilagitast-sandorfalvan

Az energiaköltségek csökkentését célzó döntések körében kerestük annak a lehetőségét is, hogy a közvilágítás vonatkozásában ez eddigi világított időszak milyen formában csökkenthető, amely a lakosság biztonság érzetét nem csökkenti, a közlekedési balesetek kockázatát sem növeli.

Több javaslat közül végül a teljes közvilágítás időszakos lekapcsolása mellett döntöttünk, a korlátozás időtartamát 00.00 – 04.00 óra közötti idősávban határoztuk meg, amely idősávban a lakosság közterületi mozgása a legalacsonyabb”– fogalmaznak a bejegyzésben.

A közlemény szerint az intézkedés visszavonásig érvényes. A korlátozás szükségességét folyamatosan vizsgálják, az életbe lépő változás időtartama alatt a lakosság megértését és türelmét kérik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.