Újabb Csongrád-Csanád vármegyei településen kapcsolják le a közvilágítást

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 14-étől kezdve minden éjszaka nulla órától hajnali négy óráig szünetel Mindszent városában a közvilágítás – közölte a település önkormányzata a közösségi oldalán.

“A 2022-es év végén képviselő-testületünk nehéz, de a város működésének stabilitása érdekében nélkülözhetetlen döntéseket hozott meg. A különösen az energiaköltségek rendkívüli mértékben történő emelkedése következtében elfogadott költségracionalizálási tervben több olyan intézkedés is szerepelt, amelynek bevezetésére egyelőre nem került sor, figyelembe véve a lakosság közszolgáltatásokkal valamint az ezen felüli úgynevezett jóléti szolgáltatásokkal történő ellátásának fontosságát, ezen ellátások mindennapi életkörülményekre gyakorolt hatását” – olvasható a bejegyzésben.

A posztban megemlítik, hogy jelenleg is biztosított településükön a háziorvosi ügyeleti ellátás, amelynek további fenntartására a jogszabályok adta lehetőségeken belül és időpontig mindenképpen törekedni fognak.

A mindszenti időskorúak otthonának helyben történő további működését is sikerült egyelőre biztosítaniuk, valamint a vérvételek hódmezővásárhelyi kórház laboratóriumán kívüli, a településen történő elvégzéséért sem szükséges egyelőre térítési díjat fizetni – közölték.

Az energiaköltségek csökkentését célzó döntések körében kerestük annak a lehetőségét is, hogy a közvilágítás vonatkozásában ez eddigi világított időszak milyen formában csökkenthető, amely a lakosság biztonság érzetét nem csökkenti, a közlekedési balesetek kockázatát sem növeli.

Több javaslat közül végül a teljes közvilágítás időszakos lekapcsolása mellett döntöttünk, a korlátozás időtartamát 00.00 – 04.00 óra közötti idősávban határoztuk meg, amely idősávban a lakosság közterületi mozgása a legalacsonyabb” – fogalmaznak a bejegyzésben.

A közlemény szerint az intézkedés visszavonásig érvényes. A korlátozás szükségességét folyamatosan vizsgálják, az életbe lépő változás időtartama alatt a lakosság megértését és türelmét kérik.

Előző sztori

Dömötör Csaba: kevesebb drága szankciót, több beleszólást az embereknek

Következő sztori

A Himnusz közös szavalására hív fel a Kulturális és Innovációs Minisztérium