Totál szívás: napokon belül 700 forinttal drágulnak az e-cigik

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cigarettahelyettesítő alternatív termékek, amelyek dohány elégetése nélkül, hevítéssel bocsátanak ki belélegezhető anyagot, eddig nem estek a jövedéki adó hatálya alá, ám ez február 1-jétől megváltozik – hívja fel a figyelmet a VG.

A lap cikke szerint szerdától jócskán megugrik az úgynevezett hevített dohánytermékek ára, ám az Európai Bizottság már elkészítette a javaslatot a hagyományos cigaretta jövedéki adójának emeléséről, azaz néhány hónapon belül minden termék drágulhat a Nemzeti Dohányboltokban.

Mint írják, a cigarettahelyettesítő alternatív termékek, amelyek dohány elégetése nélkül, hevítéssel bocsátanak ki belélegezhető anyagot, eddig nem estek a jövedéki adó hatálya alá, ám ez február 1-jétől megváltozik. Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group együttműködő partnere a Világgazdaság megkeresésére úgy számolt, szálanként 35 forint jövedéki adót kell fizetni utánuk, ami

20 szálas dobozt feltételezve dobozonként 700 forintot tesz ki – ennyivel kerülnek tehát többe a hevített dohánytermékek szerdától.

Mi is drágul pontosan?
Azok a termékek drágulnak szerdától, amelyek eddig nem tartoztak a jövedéki adó hatálya alá, azaz nem kellett a dohányboltokban árulni őket, hanem meg lehetett venni máshol is. Ezek jellemzően gyógynövényes, ízesített rudak, amelyek különböző e-cigarettákkal kompatibilisek. Ezek kerülnek most be a dohányboltokba, így ezek ára fog drágulni. Azok a termékek viszont, amelyek már eddig is csak ott voltak elérhetők nem fognak drágulni.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Előző sztori

Kegyetlen: 3,5 millió forintért megvásárolta barátja élettársát, majd egy vascsővel agyonütötte a férfit

Következő sztori

Kiemelkedő szegedi teljesítmények a magyar válogatottban