Egyetem

Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

2023. január 16., hétfő
Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem kalkulátorral segíti a felvételizőket abban, hogy a jelentősen megváltozott felvételi eljárás során könnyedén kiszámolhassák, hány pontjuk van - közölte lapunkkal a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

Az egyetem közlemény szerint az idén őszén induló képzések esetébenmegszűnt a jogszabályi minimumpont,és a felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy előírják-e az emelt szintű érettségit a jelentkezés feltételeként vagy sem.

A 2024 őszén induló képzésekre jelentkezéskor pedig e változásokon túl a többletpontok rendszere is módosul: intézményi pontként az egyetemek saját, szakonként meghatározott pontrendszert alakíthatnak ki.

Az SZTE szakokra profilozott, megújult pontrendszerének célja, hogy a széles körű képzési kínálatban minden jelentkező a számára legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.

Az SZTE a pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti, amelyahttps://pontkalkulator.szte.hu/oldalonelérhető. A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az egyetem szakértőinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.