Orbán Viktor: Beadtuk a vakcinát az infláció ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányfő a Kossuth Rádióban arról is beszélt, 1,6 millió kitöltött konzultációs ív pont elég.

A kormányfő először arról beszélt: a németek eleinte ,,azt mondták: csak sisakokat adnak”, nem küldenek olyan eszközöket, ami az élet kioltására alkalmas. ,,Már a harckocsiknál járunk. Ha az ember nem jelöli ki egy konfliktusban a határait, belesodródik” – mondta.

Visszutalt, hogy a német külügyminiszter arról beszélt, az Unió hadat visel Oroszország ellen. Mint mondta, ez nem a nyilatkozatokon múlik, ezért a mondatnak nincs értelme. Hozzátette, ha valaki fegyvert küld, az azt mond, amit akar, mert már benne van a háborúban.

– Ha az ellenzék győzött volna a 2022-es választáson akkor mi is elküldtük volna a tankjainkat, és mi is nyakig benne lennénk a háborúban, mint fegyverszállító felek – szögezte le.

A miniszterelnök a nemzeti konzultációról is beszélt. Szerinte 2010-ben is szembesültek már azokkal a dilemmákkal, mint most: a kormány folyamatos többségi támogatása akkor is kulcsfontosságú volt. Szerinte ,,nagy komoly demokratikus teljesítmény”, hogy a legfontosabb kérdésekről megkérdezik az embereket. Hozzátette, aki nem élt a kitöltés lehetőségével, az ,,rábízta a dolgot a többiekre”. – Pontosan elegendő ez az 1,4 millió ember ahhoz, hogy értsük, mit akarnak a magyarok – mondta.

Hozzátette: szerinte a nemzeti konzultáció egy hungarikum.

Orbán Viktor arról is beszélt, szerinte z utóbbi hónapok legfőbb tanúsága az volt, hogy nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is létezik. Hozzátette ,,ideje, hogy ezzel szembesüljünk mindannyian”, ez pedig meglátása szerint a baloldali szavazóknak sem árt, ahogy a jobboldalnak sem, mert bizonyos kérdésekben a két oldal együttműködhetne.

A kormányfő arról is beszélt: beadták az infláció ellen a vakcinát. Úgy fogalmazott, szeptemberben fog csökkenni az inflációs láz, az év végére pedig egyszámjegyű lesz. Kiemelte: ,,az inflációt nem nézni kell, hanem tenni kell ellene”.

Azt is hozzátette, hogy a kormány és a jegybank összehangoltan dolgoznak azon, hogy az infláció csökkenjen, ennek eredményét pedig az emberek is látni fogják a következő hónapokban.

(via Index)

Előző sztori

Mihálik Edvin válaszából nem derül ki hogy zavaraja-e a lakásrendelet törvénytelensége

Következő sztori

Évtizedes csúcsot döntöttek a lakásépítések a vármegyében