Politika

Novák Katalin Bosznia-Hercegovina soros elnökével tárgyalt

Novák Katalin Bosznia-Hercegovina soros elnökével tárgyalt

2023. január 23., hétfő
Novák Katalin Bosznia-Hercegovina soros elnökével tárgyalt

Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a Zeljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnökével tartott hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában, Budapesten.

Novák Katalin üdvözölte, hogy Bosznia-Hercegovina 2022 decemberében megkapta az uniós tagjelölti státuszt. Ennek a folyamatnak nem szabad lassulnia, leállnia - fűzte hozzá. Azt mondta: a Nyugat-Balkán kiemelten fontos, és kulcsa lehet az európai jövőnek. A nyugat-balkáni országok "számíthatnak ránk", Európában van a helyük, nemcsak történelmileg, értékrendjükben, eszmeileg és földrajzilag, hanem jogilag és gazdaságilag is - jelentette ki az államfő.

A magyar államfő elmondta, hogy találkozójuk témája volt az ukrán-orosz háború, az illegális bevándorlás, a gazdasági együttműködés és a demográfiai válság is.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.