Majdnem halálra itatta zárkatársát egy férfi Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többször is zaklatta, egy alkalommal pedig majdnem halálra itatta zárkatársát egy férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az Ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint a letartóztatásban levő vádlott és a sértett egy zárkában voltak elhelyezve. A fogvatartásuk alatt, 2021. szeptemberéről a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette.

Hogy a további bántalmazásokat elkerülje, a sértett a zárkatársa minden kérését teljesítette. Ennek keretében moslékot evett, az elvesztett kártyajátékok után pedig akár öt liter vizet is meg kellett innia. Mindezeken túlmenően a befenyített sértettnek mások telefonját kellett hozzátartozóival feltöltetnie, a csomagjai tartalmát a vádlottnak akarata ellenére átadnia.

Az egyik kártyázás során a vádlott ismét arra kényszerítette társát, hogy vesztes játszmánként 1, összesen 3 liter vizet igyon, majd a végén arra, hogy további 5 liter vizet is megigyon.

A sértett könyörögve jelezte, hogy nem bírja, rosszul van, mire a vádlott bántalmazta és arra utasította, hogy egyen zsírt.

Rövid idő múlva rosszul lett, eszméletét vesztette, majd kórházba szállították és gyógykezelték, mivel nála a vízmérgezés miatt életveszélyes állapot alakult ki. A vádlott mielőtt a sértettet elszállították, megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolja.

Előző sztori

Több mint a duplájára drágult a sertészsír, a hagyma ára is kilőhet

Következő sztori

Szegeden is drágulhatnak a társasházi közös költségek