Sport

Magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar válogatott

Magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar válogatott

2023. január 12., csütörtök
Magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar válogatott

A magyar válogatott 18 fős keretéből ezúttal Leimeter Csaba és Kovacsics Péter maradt ki, ők a lelátón figyelték az eseményeket.

Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, aminek az első izgalmas pillanatait Ancsin Gábor okozta. A tatabányai átlövő a 2. percben védekezés közben sérült meg. Az iram nagy volt, ami mellé a magyaroknál, az ellenfélhez képest sokkal pontosabb játék társult, így a 3. perc után pillanatok alatt megléptek két-három góllal. Az első nagyobb rohamot ekkor állította meg a ziccerek sorát hibázó ázsiai csapat, de a különbséget nem tudta csökkenteni. Magabiztos és kényelmes előnyben érkezett a félidő feléhez válogatottunk. (15. perc: 10-7)

Bánhidi Bence remek formában kezdte a világbajnokságot. (Fotók: Kovács Anikó/MKSZ)

A játék minden elemében ellenfele fölé nőtt a magyar válogatott. Védekezésben jól használták ki a termetükből adódó előnyüket, támadásban pedig okos játékkal találtak lyukat a koreai falon. Na és persze ne feledjük el azt sem, hogy Mikler Roland a kapuba sorban hozta a bravúrokat, így hiába kért időt és cserélt kapust az ellenfél, a különbség egyre csak nőtt. A gólszerzésben két OTP-Bank Pick Szeged beálló, Bánhidi Bence és Rosta Miklós jeleskedett, három illetve öt gólig jutottak. Ott mozgott a különbség a tíz gól körül, végül a szünet előtt 12 másodperccel, Bujdosó Bendegúz gólja kerekítette ki az előnyt. (I. félidő: 21-11)

Maroknyi, de annál lelkesebb szurkolótábora volt válogatottunknak

A második játékrész még el sem kezdődött, de máris egy jó hírt feljegyezhettünk: Ancsin Gábor a pályán várta a kezdést. Mit sem változott a játék képe a térfélcsere után. Bár akadtak hibák válogatottunk játékában, egyértelműen ők uralták a pályán történteket. A kapuba érkező Székely Márton is jól szállt be a meccsbe, Ancsin Gábor gyors két góljával jelezte, hogy szerencsére az ijedelem volt nagyobb. Az első kisebb megingás a 40. perc után jött a magyarok játékába, a különbség hétre csökkent. Hogy gond ne legyen, Chema Rodriguez időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat (45. perc: 26-18)

A felzárkózás ugyan nem folytatódott, de a koreaiak igencsak megnehezítették válogatottunk dolgát. Gond azonban nagyobb nem volt, és az is érezhető volt, hogy a nagy különbség miatt ült le egy kicsit a mieink játéka. Az 56. percben Ligetvári Patrik harmadik kétperces büntetése miatt piros lapot kapott az 57. percben, de ez már nem bírt befolyással az eredményre. (Vége: 35-27)

Bodó Richárddal értékeltünk a meccs után:

KÉZILABDA, FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, D-CSOPORT
Magyarország–Dél-Korea
35–27 (21–11)
Kristiansand, 2738 néző. V: Belkhiri, Hamidi (algériaiak)
MAGYARORSZÁG: MIKLER R. – P. Rodríguez 5, Ancsin G., Sipos A., BÁNHIDI 4, Szita 2, LÉKAI 7 (3) Csere: Székely M. (kapus), Bóka 3, Ilic Z. 1, ROSTA M. 5, Bodó 3, Hanusz 1, Bujdosó 3, Ligetvári 1, Szöllősi Sz. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
DÉL-KOREA: KIM DONG LI – Ha Min Ho 1, Kim Dzsin Jung 2, KANG DZSON KU 5, PAK SZUNG 5, Li Hjon Szik 4 (2), Dzsang Dong Hjun 3 (1) Csere: Li Szong Min, Ku Csang Un, Dzso Te Hun, Li Jo Szeb 1, Kim Ki Min 1, HA TE JUN 5 (1), Pak Jung Dzsun Szövetségi kapitány: Rolando Jorge Costa
Az eredmény alakulása. 9. p.: 6–2. 16. p.: 9–7. 20. p.: 15–8. 27. p.: 18–11. 36. p.: 25–13. 43. p.: 25–18. 53. p.: 30–23.
Kiállítások: 16, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/4

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - szombaton 20:30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.