Magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar válogatott 18 fős keretéből ezúttal Leimeter Csaba és Kovacsics Péter maradt ki, ők a lelátón figyelték az eseményeket.

Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, aminek az első izgalmas pillanatait Ancsin Gábor okozta. A tatabányai átlövő a 2. percben védekezés közben sérült meg. Az iram nagy volt, ami mellé a magyaroknál, az ellenfélhez képest sokkal pontosabb játék társult, így a 3. perc után pillanatok alatt megléptek két-három góllal. Az első nagyobb rohamot ekkor állította meg a ziccerek sorát hibázó ázsiai csapat, de a különbséget nem tudta csökkenteni. Magabiztos és kényelmes előnyben érkezett a félidő feléhez válogatottunk. (15. perc: 10-7)

Bánhidi Bence remek formában kezdte a világbajnokságot. (Fotók: Kovács Anikó/MKSZ)

A játék minden elemében ellenfele fölé nőtt a magyar válogatott. Védekezésben jól használták ki a termetükből adódó előnyüket, támadásban pedig okos játékkal találtak lyukat a koreai falon. Na és persze ne feledjük el azt sem, hogy Mikler Roland a kapuba sorban hozta a bravúrokat, így hiába kért időt és cserélt kapust az ellenfél, a különbség egyre csak nőtt. A gólszerzésben két OTP-Bank Pick Szeged beálló, Bánhidi Bence és Rosta Miklós jeleskedett, három illetve öt gólig jutottak. Ott mozgott a különbség a tíz gól körül, végül a szünet előtt 12 másodperccel, Bujdosó Bendegúz gólja kerekítette ki az előnyt. (I. félidő: 21-11)

Maroknyi, de annál lelkesebb szurkolótábora volt válogatottunknak

A második játékrész még el sem kezdődött, de máris egy jó hírt feljegyezhettünk: Ancsin Gábor a pályán várta a kezdést. Mit sem változott a játék képe a térfélcsere után. Bár akadtak hibák válogatottunk játékában, egyértelműen ők uralták a pályán történteket. A kapuba érkező Székely Márton is jól szállt be a meccsbe, Ancsin Gábor gyors két góljával jelezte, hogy szerencsére az ijedelem volt nagyobb. Az első kisebb megingás a 40. perc után jött a magyarok játékába, a különbség hétre csökkent. Hogy gond ne legyen, Chema Rodriguez időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat (45. perc: 26-18)

A felzárkózás ugyan nem folytatódott, de a koreaiak igencsak megnehezítették válogatottunk dolgát. Gond azonban nagyobb nem volt, és az is érezhető volt, hogy a nagy különbség miatt ült le egy kicsit a mieink játéka. Az 56. percben Ligetvári Patrik harmadik kétperces büntetése miatt piros lapot kapott az 57. percben, de ez már nem bírt befolyással az eredményre. (Vége: 35-27)

Bodó Richárddal értékeltünk a meccs után:

KÉZILABDA, FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, D-CSOPORT
Magyarország–Dél-Korea
 35–27 (21–11)
Kristiansand, 2738 néző. V: Belkhiri, Hamidi (algériaiak)
MAGYARORSZÁG: MIKLER R. – P. Rodríguez 5, Ancsin G., Sipos A., BÁNHIDI 4, Szita 2, LÉKAI 7 (3) Csere: Székely M. (kapus), Bóka 3, Ilic Z. 1, ROSTA M. 5, Bodó 3, Hanusz 1, Bujdosó 3, Ligetvári 1, Szöllősi Sz. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
DÉL-KOREA: KIM DONG LI – Ha Min Ho 1, Kim Dzsin Jung 2, KANG DZSON KU 5, PAK SZUNG 5, Li Hjon Szik 4 (2), Dzsang Dong Hjun 3 (1) Csere: Li Szong Min, Ku Csang Un, Dzso Te Hun, Li Jo Szeb 1, Kim Ki Min 1, HA TE JUN 5 (1), Pak Jung Dzsun Szövetségi kapitány: Rolando Jorge Costa
Az eredmény alakulása. 9. p.: 6–2. 16. p.: 9–7. 20. p.: 15–8. 27. p.: 18–11. 36. p.: 25–13. 43. p.: 25–18. 53. p.: 30–23.
Kiállítások: 16, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/4

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – szombaton 20:30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Előző sztori

Aláírták az idei költségvetést

Következő sztori

Tragédia: intézkedés közben megkéseltek három rendőrt Budapesten, egyikük meghalt