Kétszáz határsértő érkezett a vármegyébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

199 esetben járt el a határrendészet Csongrád-Csanád vármegyében az elmúlt 24 órában.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 233 határsértőt tartóztattak fel és 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Ebből a vármegyében a járőrök 6 esetben összesen 199 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Röszke területén és összesen 80 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, haiti, indiai, iráni, marokkói, szerb, szír, szomáliai, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat.

(police.hu)

Előző sztori

Kilenc év fegyházbüntetést is kaphat Joób Márton

Következő sztori

Aláírták az idei költségvetést