Sport

Kiemelkedő szegedi teljesítmények a magyar válogatottban

Kiemelkedő szegedi teljesítmények a magyar válogatottban

2023. január 30., hétfő
Kiemelkedő szegedi teljesítmények a magyar válogatottban

A legtöbb játékost egy klubból az OTP Bank-Pick Szeged adta a válogatottnak. Öt szegedi lehetett ott a vasárnap, a dánok győzelmével és a magyarok nyolcadik helyével záruló tornán. A Pick játékosok minden meccsen keretben voltak, Bánhidi Bence a harmadik legtöbb játékperccel zárt, Bodó Richárd pedig a legeredményesebb magyar gólszerző volt. Jöjjön egy részletesebb értékelés az öt szegedi világbajnokságáról, és a minisorozatok videói, amit a világbajnokságon forgattunk velük.

Mikler Roland

Nem ez volt Mikler Roland legjobb világbajnoksága, ugyanakkor a válogatott csapatkapitánya ismét megmutatta, hogy egy jó kapusnak nem a százalékos mutatók határozzák meg a teljesítményét. Az őszi szezonban térdműtéten átesett Mikler tartást adott a csapatnak a kapuban és ez még akkor is igaz volt, ha voltak olyan periódusok, amikor kevest találkozott a labdával. Nem volt könnyű dolga, mert a magyar védelem olykor fájóan lyukas volt. Az Izland elleni meccsen mutatott utolsó 20 percével ismét megmutatta világklasszisát, kérdés nem fér hozzá, hogy azon a meccsen nélküle nem nyer a csapat, és most nem beszélhetnénk olimpiai esélyekről.

Bánhidi Bence

Nehéz másfél éven van túl a szegedi beálló, rengeteg sérülés hátráltatta a játékban, ez azonban nem látszott a játékán, és ami ennél fontosabb: sérülés nélkül hozott le egy világeseményt. Annak ellenére tudta igazolni klasszisát, hogy az ellenfelek töviről-hegyire felkészültek belőle és olykor még Bodó Richárd elöl is sikerült eltüntetni. Csak nehezen volt megjátszható, viszont elért hozzá a labda, rendre gólt szerzett. Nem csillogott, nem villogott, de a védekezése még a komolyabb vereséget hozó mérkőzéseken elengedhetetlen volt, 30 lövéséből 24 alkalommal talált a kapuba.

Bodó Richárd

Ősszel ő volt az első szegedi játékos, aki elkezdett kimászni a gödörből, és húzta magával a csapatot. Az ismert változások a klubban egyértelműen felszabadultabbá, bátrabbá tették játékát és ezt sikerült átmenteni a válogatottba is. A legeredményesebb magyar góllövő lett 44 találattal, igaz ehhez 74 kísérlet kellett, ami ugyan ront a mérlegen, de az érdemeken nem. Nagyon fontos gólokat lőtt, elég ha csak az egyiptomi meccsre gondolunk, ahol az ő góljával sikerült döntetlenre menteni a meccset, egyértelműen válogatottunk egyik legjobbja volt.

Rosta Miklós

A hírek szerint jövőre a Dinamo Bukaresthez szerződő beálló eddigi pályafutása legjobb periódusán van túl, és ez még akkor is igaz, ha az utolsó meccseken visszafogottabb volt a teljesítménye. A középdöntő végén még ő volt a legeredményesebb magyar játkos a válogatottban, válogatott góljainak több, mint egyharmadát ezen a világbajnokságon szerezte, 31 gól szerepel a neve mellett a vb-n, előtte 33 meccsen 56 találatot jegyzett. A hétmétereseket is rábízták, de sajnos ez lett a veszte is. A norvégok ellen, az első percben a hetes érte a kapus fejét, a játékvezetők pedig azonnal kiállították. A büntetővonalról 12 alkalommal vette célba a kaput és 7 gólt szerzett. A magyar válogatott jelenleg elképzelhetetlen a játéka nélkül, nem csak tehermentesíti, de már megfelelő szinten tudja pótolni poszttársát Bánhidi Bencét.

Szita Zoltán

Az elmúlt világversenyeken rendre a legjobbak között volt a magyar válogatottban a Wisla Plocktól nyáron Szegedre igazoló balátlövő. Az, hogy most megközelíteni sem tudta korábbi formáját egyértelműen annak köszönhető, hogy a Pick Szegedben a kispad legszélére ültette Juan Carlos Pastor, komoly meccsen csak szélsőként, vagy védekezésben használta. Az érezhetően játékhiánnyal érkező átlövőnek egy, a korábbi önmagára emlékeztető meccse volt, az Izland elleni találkozón viszont bebizonyította, hogy méltatlanul mellőzik klubjában. A szakemberek szerint még akkor sem szabadna a tavaszt Szegeden töltenie, ha jövőre távozik a vezetőedző. Játéka és góljai nem csak most hiányoztak, az olimpiai kvalifikáción kvótát érhetnek, ehhez viszont játéklehetőség és bizalom kell és akkor nem 36 lövése lesz 12 góllal egy világbajnokságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.