Hírzóna

Fémbútorüzemet létesítenek Mórahalmon

Fémbútorüzemet létesítenek Mórahalmon

2023. január 25., szerda
Fémbútorüzemet létesítenek Mórahalmon

Európai uniós támogatással korszerű fémbútorüzemet létesít a KAP Processing Kft. a Csongrád-Csanád vármegyei Mórahalmon - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint az augusztusra megvalósuló beruházás 257 millió forintos költségéből mintegy 180 millió forintot fedez a feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás.

A fejlesztés során fémbútorokat és egyéb kiegészítőket gyártó üzemet hoznak létre, amely elsősorban a cég már meglévő piacát célozza meg, de ezzel megnyílik a lehetőség újabb partnerek igényeinek kiszolgálására is.

A vállalkozás modern, számítógép vezérlésű precíziós gépeket szerez be. A fejlesztés eredményeképpen a KAP Processing Kft. változatos funkciójú, formájú és mintázatú bútorokat és kiegészítőket lesz képes előállítani. A fejlesztés lehetővé teszi az eddig bérgyártásban készülő termékek saját előállítását, a korábbinál magasabb minőségben, szélesebb termékpalettával, és gazdaságosabb technológiával.

Az új üzemben készülő termékek széles körben használhatók: iroda- és magánházakban, közterületeken, szállodákban, ipari létesítményekben vagy a vendéglátásban.

A beszerzendő eszközök energiaigényének kiszolgálásáraa projekt keretében napelemes rendszert is telepítenek.

Az üzem létrehozásával a KAP Processing Kft. 16 új munkahelyet teremt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2011-ben alapított magyar tulajdonú vállalkozás értékesítéséből származó nettó árbevétele 2021-ben mintegy 552 millió forint volt, csaknem négyszerese a 2020. évinek. A vállalkozás 2020-ban 31, 2021-ben 91 millió forint adózott eredményt ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.