Csak idén eddig 3400 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei év első tíz napjában már 3400 határsértőt és 30 embercsempészt fogtak el a magyar hatóságok a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának ismertetése szerint.

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy idén nem folytatódott az a korábbi években tapasztalt tendencia, hogy a csapadékos, hideg téli időjárás a határsértők számának csökkenését hozza.

Emlékeztetett arra, hogy a szerb rendőrség tavaly év végi akciója lecsökkentette a határtérségben tartózkodó migránsok számát, azonban ez a helyzet január elején megváltozott, ugyanis taxival érkeznek Szerbia mélységéből azok az újabb és újabb migránscsoportok, amelyek Magyarországon keresztül akarnak Európába jutni.

A belbiztonsági főtanácsadó – részben a szerda reggeli párizsi ámokfutás kapcsán – az illegális bevándorlás közbiztonsági és nemzetbiztonsági kockázatairól kifejtette, hogy a bevándorlóközösségekben nem a befogadó ország jogi szabályainak érvényesülése, hanem saját közösségi normáik, nagyon gyakran az iszlám normáinak téves értelmezése  a “főszabály”, ami elvezethet a többségi társadalom tagadásához, erőszakos cselekményekhez.

Bakondi György kitért arra is, hogy a terrorcselekmények szervezői kifejezetten keresik azokat a dühös, és egyben elszánt embereket, akik vállalják a mártírságot.

MTI

Előző sztori

Nem biztos, hogy lekapcsolják éjszaka a közvilágítást Sándorfalván

Következő sztori

Gulyás Gergely: a kormány kifizeti az Erasmus-költségeket, ha nem lesz más megoldás