Borfesztivál, gólyatábor és Korda Györgyék a SZIN-en – ezek voltak a legjobb videóink 2022-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2022 már jóval mozgalmasabb év volt, mint a tavalyi vagy épp az azt megelőző évek, miközben egyik válság követte a másikat: a koronavírus-járváyn akut szakasza véget ért, helyette viszont kitört az orosz-ukrán háború, életbe lépett a szankciós politika és az energiaválság. Szegeden azonban nem állt le az élet – sőt!

Miközben az év legelső hónapjában még az Omikron járványhullám következményeitől tartott a világ – ami szerencsére pozitív eredményt hozott -, minden kisebb gondunkat felülírta az orosz-ukrán háború. Mi pedig éppen akkor meg is kérdeztük az utca emberét arról, mit gondol róla:

„A háború nem arra való, hogy bárki is kampányoljon vele” – a szegedi utca emberét kérdeztük az orosz-ukrán konfliktusról

A megkérdezettek többsége elutasítja, hogy Magyarország katonákat vagy fegyvereket küldjön a háborús sújtotta Ukrajnába.

Ugrunk egy nagyot az időben: májusban két év kihagyást követően ismét megrendezték a Borfesztivált, aminek a látogatottsága minden eddigi rekordot megdöntött. A megnyitón mi is ott voltunk:

Aztán csakhamar bele is csúsztunk a nyárba, ami hosszú idő után ismét teljes gőzzel tombolhatott. Kissé túl is tombolta magát, mivel rendkívül száraz, forró nyár volt a 2022-es. Azon ritka alkalmakkor viszont, amikor esett, akkor nagyon:

A java még csak most jön, hiszen a nyáron annyi minden történt, hogy a legtöbb videót is ekkor készítettük. Még Veszprémben is élőben közvetítettük az aranyünnepet, miután a Pick Szeged bajnoki címet szerzett.

Lehet mondani a Szegedi Ifjúsági Napokra bármit, egy dolog azonban biztos: Balázs Klári és Korda György már 20 éve az Újszegedi Partfürdő neuralgikus pontja és sikerük a náluk jóval fiatalabbak körében is töretlen:

A járványhelyzet normalizálódásával az egyetemisták számára is újra kinyílt a világ: ismét megrendezhették a kifejezetten nekik szóló ,,házifesztivált”, az összegyetemi gólyatábort, azaz a Welcome Camp-et. Mi pedig kaptunk az alkalmon és megkérdeztük a kilátogató gólyákat a terveikről.

…És még hosszasan lehetne sorolni, hogy mennyi minden történt Szegeden. Elkísértük az 1-es villamost az utolsó útjára, részt vettünk Marco Rossi és Gareth Southgate sajtótájékoztatóján a magyarok angolok elleni 4-0-s győzelme után, számos más sajtótájékoztatón ott voltunk, beszélgettünk Boldogkői Zsolttal és a szegedi szelfiszobrásszal, legvégül pedig a Szegedi Karácsonyi Hetek nyitónapján az adventbe öltözött dóm térre is ránéztünk az Óriáskerék magasságából.

És ez messze nem az összes pillanat, amit videó formájában megörökítettünk – és még annál is több olyan videót kaptunk olvasóinktól és lelkes amatőröktől, melyekről egy másik összefoglaló cikkben számolunk be. A SzegedMa Hírportál természetesen 2023-ban is ott lesz a legfontosabb szegedi eseményeken, hogy Önök semmiről ne maradjanak le.

Előző sztori

Ádám Martin a leggólerősebb labdarúgók között van

Következő sztori

Drágulással kezdődik az év a hazai benzinkutakon