Szórakozás

Borfesztivál, gólyatábor és Korda Györgyék a SZIN-en - ezek voltak a legjobb videóink 2022-ben

Borfesztivál, gólyatábor és Korda Györgyék a SZIN-en - ezek voltak a legjobb videóink 2022-ben

2023. január 2., hétfő
Borfesztivál, gólyatábor és Korda Györgyék a SZIN-en - ezek voltak a legjobb videóink 2022-ben

2022 már jóval mozgalmasabb év volt, mint a tavalyi vagy épp az azt megelőző évek, miközben egyik válság követte a másikat: a koronavírus-járváyn akut szakasza véget ért, helyette viszont kitört az orosz-ukrán háború, életbe lépett a szankciós politika és az energiaválság. Szegeden azonban nem állt le az élet - sőt!

Miközben az év legelső hónapjában még az Omikron járványhullám következményeitől tartott a világ - ami szerencsére pozitív eredményt hozott -, minden kisebb gondunkat felülírta az orosz-ukrán háború. Mi pedig éppen akkor meg is kérdeztük az utca emberét arról, mit gondol róla:

„A háború nem arra való, hogy bárki is kampányoljon vele" - a szegedi utca emberét kérdeztük az orosz-ukrán konfliktusról

A megkérdezettek többsége elutasítja, hogy Magyarország katonákat vagy fegyvereket küldjön a háborús sújtotta Ukrajnába.

Ugrunk egy nagyot az időben: májusban két év kihagyást követően ismét megrendezték a Borfesztivált, aminek a látogatottsága minden eddigi rekordot megdöntött. A megnyitón mi is ott voltunk:

Aztán csakhamar bele is csúsztunk a nyárba, ami hosszú idő után ismét teljes gőzzel tombolhatott. Kissé túl is tombolta magát, mivel rendkívül száraz, forró nyár volt a 2022-es. Azon ritka alkalmakkor viszont, amikor esett, akkor nagyon:

A java még csak most jön, hiszen a nyáron annyi minden történt, hogy a legtöbb videót is ekkor készítettük. Még Veszprémben is élőben közvetítettük az aranyünnepet, miután a Pick Szeged bajnoki címet szerzett.

Lehet mondani a Szegedi Ifjúsági Napokra bármit, egy dolog azonban biztos: Balázs Klári és Korda György már 20 éve az Újszegedi Partfürdő neuralgikus pontja és sikerük a náluk jóval fiatalabbak körében is töretlen:

A járványhelyzet normalizálódásával az egyetemisták számára is újra kinyílt a világ: ismét megrendezhették a kifejezetten nekik szóló ,,házifesztivált", az összegyetemi gólyatábort, azaz a Welcome Camp-et. Mi pedig kaptunk az alkalmon és megkérdeztük a kilátogató gólyákat a terveikről.

...És még hosszasan lehetne sorolni, hogy mennyi minden történt Szegeden. Elkísértük az 1-es villamost az utolsó útjára, részt vettünk Marco Rossi és Gareth Southgate sajtótájékoztatóján a magyarok angolok elleni 4-0-s győzelme után, számos más sajtótájékoztatón ott voltunk, beszélgettünk Boldogkői Zsolttal és a szegedi szelfiszobrásszal, legvégül pedig a Szegedi Karácsonyi Hetek nyitónapján az adventbe öltözött dóm térre is ránéztünk az Óriáskerék magasságából.

És ez messze nem az összes pillanat, amit videó formájában megörökítettünk - és még annál is több olyan videót kaptunk olvasóinktól és lelkes amatőröktől, melyekről egy másik összefoglaló cikkben számolunk be. A SzegedMa Hírportál természetesen 2023-ban is ott lesz a legfontosabb szegedi eseményeken, hogy Önök semmiről ne maradjanak le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.