Sport

Bodó Richárd: Elkalapáltak minket a dánok

Bodó Richárd: Elkalapáltak minket a dánok

2023. január 26., csütörtök
Bodó Richárd: Elkalapáltak minket a dánok

Bodó Richárd szerint nem az a baj, hogy a magyar férfikézilabda-válogatott kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, hanem az, ahogyan kikapott 40-23-ra. A szegedi balátlövő állandó szobatársával és barátjával csak nehezen tért nyugovóra a meccs után.

- Tegnap este nagyon nehezen aludtam el, de ez az egész csapatra igaz. Bánhidi Bencével nagyon sokat beszéltünk a meccsről, és arra jutottunk, amit a szövetségi kapitányunk is mondott:

nem az a baj, hogy a dánoktól kikaptunk, hanem az, ahogyan kikaptunk.

Chema is azt mondta, őt nem érdekli, ki hibázott, csak az, hogy a játékosok harcoljanak egymásért, ahogyan eddig tették, mert ezzel tudnak meccsben lenni a nagy csapatokkal, és ez hiányzott- fogalmazott.

Fotók: Kovács Anikó/MKSZ


Hozzátette, hogy egy idő után visszatért a tűz a csapatba, próbáltak menni az eredmény után, de a dánok ekkor már tízzel vezettek, és olyannyira felszabadulttá váltak, hogy szinte esélyt sem adtak a magyaroknak, sőt még egy fokozattal feljebb kapcsoltak.

- Ne szépítsük, elkalapáltak minket, ez nem volt kellemes, de a Bundesligában hozzá vannak szokva, hogy hatvan percig azonos szinten játsszanak.

Probálkoztunk hét a hat elleni játékkal és a nyitott védekezéssel, de nem jártunk sikerrel. Szerettünk volna elődöntőbe jutni, de mindenki láthatja, aki ért a kézilabdához, hogy ez nem reális- értékelt kritikusan a meccsen legeredményesebb magyarként hat gólt dobó kézilabdázó.

Kiemelte, hogy a világbajnokság előtt talán a negyeddöntőbe jutás sem volt reális, ezért nagy eredményt értek el, aminek örülni kell. - Ez a csapat csinálta meg, és ez a csapat kapott ki a dánoktól is.

Elég hullámzó a teljesítményünk, de senki nincs hozzászokva ilyen terheléshez. Én sosem játszott még sorozatban kilenc meccset, talán hét volt a legtöbb

- magyarázta Bodó, aki eddig 56 lövésből 32 gólt lőtt a tornán.

A magyarok következő ellenfele az 5-8. helyért Norvégia lesz pénteken 18 órától. Bodó szerint a norvégok ugyanabban a stílusban kézilabdáznak, mint a dánok, sőt az ellenfél hibáit követően talán még gyorsabban viszik előre a labdát. -Sokkal több szívet és küzdést kell beletennünk. Remélem, a norvégokat sokkal jobban meg tudjuk állítani és jó meccset fogunk velünk játszani. A kapitányunk is megmondta:

küzdenünk kell egymásért, magunkért, a családunkért és a nézőkért, és ha a végén kikapunk, akkor kapjunk ki, de nem így, ahogy tegnap

- magyarázta Bodó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.