Kultúra

Bányai Kelemen Barna is látható lesz a Szegedi Szabadtérin

Bányai Kelemen Barna is látható lesz a Szegedi Szabadtérin

2023. január 27., péntek
Bányai Kelemen Barna is látható lesz a Szegedi Szabadtérin

A marosvásárhelyi színészt Herendi Gábor Toxikoma c. filmjéből ismerhetik a legtöbben, amelyben Dr. Csernust formálta meg.

Trokán Nóra Junior Prima-díjas színész mellett a Katona József Színház társulatának tagja, Bányai Kelemen Barna is főszerepet kap a Szeged Szabadtéri Játékok Ezeregy éjszaka c. ősbemutatójában. A Sahriár királyt alakító színészhez elmondása szerint közel állnak a komplex jellemábrázolást megkövetelő szerepek. A hazánkban és Romániában egyaránt számos színházi szakmai fesztivál díjaival kitüntetett színművész, akit legtöbben talán Dr. Csernus Imre megszemélyesítőjeként ismerhetnek a Toxikoma című filmdrámából, azt is elárulta, fiatal korában mély benyomást tett rá az Ezeregyéjszaka világa.

Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István ,,world musicaljét" hat alkalommal játsszák az idei Szabadtérin, annak zárásaként.

Fotó: Bielik István/szinhaz.online

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.