Gazdaság

Augusztusban újabb nyugdíjemelés jöhet

Augusztusban újabb nyugdíjemelés jöhet

2023. január 14., szombat
Augusztusban újabb nyugdíjemelés jöhet

Idén is fizet nyugdíjkorrekciót a kormány, amennyiben augusztusig 15 százalékkal magasabb lesz az infláció - jelentette be a kormány közösségi oldalán. A különbözetet 2022 novemberig fizetik ki ebben az esetben.

Idén januárban 15 százalékkal megemelték a nyugdíjat, melyet a kormány azzal indokolt, hogy a válság ellenére is meg kell őrizni a nyugdíjak értékét. Most a kormány arról számolt be: ha a drágulás a vártál magasabb lesz, idén is számíthatnak a nyugdíjasok korrekcióra. Mindezt az augusztusi helyzettől tették függővé - ha akkor ez bekövetkezik, úgy novemberig visszamenőleg korrigálnak.

A Magyar Nemzeti Bank egyébként 15 és 19,5 százalék közé várja az átlagos inflációt, ami arra utal, hogy az év második felére lassulhat a drágulás. A decemberi inflációs adat is a vártnál enyhébbnek bizonyult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.