A Szeged-Budapest vasútvonal volt az egyik legforgalmasabb tavaly

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összegezte az előző év adatait a MÁV-Volánbusz csoport. Szeged és a Nyugati pályaudvar az egyik legforgalmasabb csomópont.

Tavaly mintegy 699 millió utazásról gondoskodott a MÁV-Volán-csoport. Közleményükben úgy fogalmaznak, idén lendületet adhat az üzemanyagárak növekedése a közösségi közlekedés térnyerésének, ahogy az új, utasközpontúbb menetrend, a teljessé vált 40 darabos KISS motorvonatflotta és a szinte már csak korszerű motorvonatokkal kiszolgált elővárosi vasúti forgalom is.

A távolsági viszonylatok sorában a Budapest és Szeged közötti vonal a harmadik legforgalmasabb: 680 ezren szálltak vonatra tavaly ezen a szakaszon. Ezt követi 820 ezer utassal a Budapest-Debrecen vonal, 970 ezerrel pedig a Budapest-Győr vonal áll az élen.

A legforgalmasabb pályaudvar a Nyugati, ahol 18 millió utas fordult meg 2022-ben.

A Budapest-Szeged vasútvonalon október óta bisztrókocsik is elérhetők az elsőosztályon.

A Volánbusz járatain a 2019-es utasforgalom 80 százaléka, 539 millió fő utazott, vagyis kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti utazási kedv a buszokon is. A helyközi szolgáltatás mellett a Volánbusz helyi járatai 64 település lakosságát szolgálják ki, a nagyvárosok közül Szegeden 35, Egerben 28, Győrben 25, Székesfehérváron csaknem 20, Nyíregyházán 13, Szolnokon pedig csaknem 12 millióan utaztak a társaság helyi járatain.

Előző sztori

Nem fizetett kártérítést a veronai buszbaleset okozója

Következő sztori

Kikapott a szegedi tekecsapat a BL-negyeddöntőben