Balhé

A kés is előkerült, kis híján szurkálásba torkollt egy balhé a vásárhelyi buszpályaudvaron

A kés is előkerült, kis híján szurkálásba torkollt egy balhé a vásárhelyi buszpályaudvaron

2023. január 20., péntek
A kés is előkerült, kis híján szurkálásba torkollt egy balhé a vásárhelyi buszpályaudvaron

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik tavaly tavasszal a helyi buszpályaudvaron verekedtek össze – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint 2022. május 1-én, 18 óra körüli időben apa és fia utazni akartak az egyik helyi járatos buszon, azonban nyilvánvaló ittasságuk miatt a sofőr a busz elhagyására szólította fel őket. A két vádlott a felszólításnak csak akkor tett eleget, mikor a busztársaság vezetője és annak fia is a helyszínre ért.

A pályaudvar peronján ezután a társaság vezetője és a két eltanácsolt utas – az ügy három vádlottja – vitába keveredtek egymással, majd a szóváltást közöttük kölcsönös tettlegesség, ütés-és rúgásváltások követték.

Idővel a busztársaság vezetője és az eseményekbe addig be nem avatkozó fia távozni akartak, de ekkor a velük szemben álló idősebb utas elővett egy 7 cm pengehosszúságú bicskát.

A késsel két alkalommal szúrni próbált a cégvezető felé, azonban neki sikerült kitérnie, így sérülése nem keletkezett. Az édesapja elleni támadást végül a vádlott fia hárította el, úgy, hogy az elkövetőt megrúgta, aki emiatt a földre került.

A járási ügyészség a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást kifejtő vádlottakat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, továbbá a késsel támadó terheltet ezen felül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.