VIDEÓ A CIKKBEN!

Küzdött, de kikapott Norvégiától a magyar válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar meccset megelőzően az első, 5-8. helyért vívott mérkőzésen Németország kétszeri hosszabbítás után 35-34-re nyert Egyiptom ellen, így a mieink meccsének győztesére a németek vártak.

A magyar válogatott keretéből ezúttal a kapus, Palasics Kristóf és a szélső, Kovacsics Péter maradt ki.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó magyar oldalon. Hanusz Egon egy szép betöréssel hetest harcolt ki és egy kétperces kiállítást Magnus Rödnek. Rosta Miklós ugyan betalált, fejbe lőtte a norvég kapust, Torbjorn Bergerudot. A játékvezetők a gólt elvették, Rostát 52 másodperc után pirossal a lelátóra küldték.

A sorsdöntő mozdulat, Rosta eltalálta a norvég kapus fejét, így piros lappal kiállították. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az 5. percig volt szoros a meccs, akkor a norvégok 2 perc alatt egy 3-0-ás rohammal megléptek. Sem növelni, sem tartani nem tudták előnyüket, mert az egyre stabilabb magyar védelem megakasztotta a támadásokat, így a 12. percben Bodó Richárd góljával ismét egyenlő volt az állás. A döntetlennél azonban nem sikerült továbblépnünk, sőt hibáztunk, így a félidő felénél állandósult a két gólos norvég előny. (15. perc: 8-6)

Az elején még sikerült megállítani a norvégokat, nem tudtak nagy előnyt kialakítani (Foró: Kovács Anikó/MKSZ)

Szokatlan, a világbajnokságon nem látott összeállításban voltak pályán a mieink. Hanusz Egon irányított, átlövőben Ligetvári Patrik, és Szita Zoltán, beállóban Szöllősi Szabolcs támadta a norvég kaput, és ha nem is hibátlan játékkal, de egészen biztató képet mutatott a csapat játéka. Az utolsó percekre bosszantó hibákat vétett válogatottunk, így bár volt esély arra, hogy csak egygólos legyen a magyar hátrány a szünetben végül három gólos norvég előnynél cseréltek térfelet a csapatok. (I. félidő: 16-13)

Még élt a remény a második félidőre (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Mindkét oldalon elhibázott támadásokkal indult a második félidő, ahol ugyan a norvégok kapták el előbb a fonalat, de válogatottunk sem ragadt be. A 37. percre ismét egyre csökkentette a hátrányát, és ha csak egy kicsit pontosabb és precízebb a mieink támadása, egyenlíthettek volna. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az újabb hibák megbosszulták magukat, a pontosabb norvég játék pedig kifizetődő volt. A 45. percben Chema Rodrigueznek már 5 gólos hátránynál kellett időt kérnie. (45. perc: 24-19)

Sajnos a végére nem maradt sok eldöntendő kérdés (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Az öt gólt megtoldotta még egyel a norvég válogatott, majd egy újabbal, így az utolsó 10 percre gyakorlatilag a nagy kérdés eldőlt: a magyar válogatott nem tudja legyőzni Norvégiát. A vége előtt valamivel több, mint öt perccel Chema Rodrigueznek kellett ismét időt kérnie, ekkor nyolccal vezettek a norvégok, de hiába a végén megmaradt ez a különbség. (Vége: 33-25)

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, AZ 5–8. HELYÉRT
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 33–25 (16–13)

Stockholm, Tele2 Aréna. V.: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
NORVÉGIA: BERGERUD – Björnsen 3, Gullerud 1, Röd 1, O’Sullivan 2, SAGOSEN 7, BARTHOLD 4. Csere: Saeveras (kapus), Överjordet 4, Reinkind 2, ÖVERBY 4, Johannessen 3, Gröndahl, Guilliksen 2, Blonz. Szövetségi kapitány: Jonas Wille
MAGYARORSZÁG: Mikler R. – P. Rodríguez 3, Ilic Z. 1, Hanusz 1, Bánhidi 1, BODÓ 5, Bóka 1. Csere: Rosta M., Sipos A. 1, Lékai 6 (6), Szita, LIGETVÁRI 4, Szöllősi Sz. 1, Ancsin G. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–2. 12. p.: 6–6. 19. p.: 10–7. 26. p.: 13–12. 37. p.: 18–17. 40. p.: 22–18. 50. p.: 27–21. 54. p.: 30–22.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 7/6

A magyar válogatott vasárnap, a 7. helyért Egyiptom ellen lép majd pályára az utolsó világbajnoki meccsén.

Előző sztori

Jelentős béremelésről döntött az egyik Szegeden is működő üzletlánc

Következő sztori

Közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palotában