Sport

Küzdött, de kikapott Norvégiától a magyar válogatott

Küzdött, de kikapott Norvégiától a magyar válogatott

2023. január 27., péntek
Küzdött, de kikapott Norvégiától a magyar válogatott

A magyar meccset megelőzően az első, 5-8. helyért vívott mérkőzésen Németország kétszeri hosszabbítás után 35-34-re nyert Egyiptom ellen, így a mieink meccsének győztesére a németek vártak.

A magyar válogatott keretéből ezúttal a kapus, Palasics Kristóf és a szélső, Kovacsics Péter maradt ki.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó magyar oldalon. Hanusz Egon egy szép betöréssel hetest harcolt ki és egy kétperces kiállítást Magnus Rödnek. Rosta Miklós ugyan betalált, fejbe lőtte a norvég kapust, Torbjorn Bergerudot. A játékvezetők a gólt elvették, Rostát 52 másodperc után pirossal a lelátóra küldték.

A sorsdöntő mozdulat, Rosta eltalálta a norvég kapus fejét, így piros lappal kiállították. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az 5. percig volt szoros a meccs, akkor a norvégok 2 perc alatt egy 3-0-ás rohammal megléptek. Sem növelni, sem tartani nem tudták előnyüket, mert az egyre stabilabb magyar védelem megakasztotta a támadásokat, így a 12. percben Bodó Richárd góljával ismét egyenlő volt az állás. A döntetlennél azonban nem sikerült továbblépnünk, sőt hibáztunk, így a félidő felénél állandósult a két gólos norvég előny. (15. perc: 8-6)

Az elején még sikerült megállítani a norvégokat, nem tudtak nagy előnyt kialakítani (Foró: Kovács Anikó/MKSZ)

Szokatlan, a világbajnokságon nem látott összeállításban voltak pályán a mieink. Hanusz Egon irányított, átlövőben Ligetvári Patrik, és Szita Zoltán, beállóban Szöllősi Szabolcs támadta a norvég kaput, és ha nem is hibátlan játékkal, de egészen biztató képet mutatott a csapat játéka. Az utolsó percekre bosszantó hibákat vétett válogatottunk, így bár volt esély arra, hogy csak egygólos legyen a magyar hátrány a szünetben végül három gólos norvég előnynél cseréltek térfelet a csapatok. (I. félidő: 16-13)

Még élt a remény a második félidőre (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Mindkét oldalon elhibázott támadásokkal indult a második félidő, ahol ugyan a norvégok kapták el előbb a fonalat, de válogatottunk sem ragadt be. A 37. percre ismét egyre csökkentette a hátrányát, és ha csak egy kicsit pontosabb és precízebb a mieink támadása, egyenlíthettek volna. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az újabb hibák megbosszulták magukat, a pontosabb norvég játék pedig kifizetődő volt. A 45. percben Chema Rodrigueznek már 5 gólos hátránynál kellett időt kérnie. (45. perc: 24-19)

Sajnos a végére nem maradt sok eldöntendő kérdés (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)

Az öt gólt megtoldotta még egyel a norvég válogatott, majd egy újabbal, így az utolsó 10 percre gyakorlatilag a nagy kérdés eldőlt: a magyar válogatott nem tudja legyőzni Norvégiát. A vége előtt valamivel több, mint öt perccel Chema Rodrigueznek kellett ismét időt kérnie, ekkor nyolccal vezettek a norvégok, de hiába a végén megmaradt ez a különbség. (Vége: 33-25)

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, AZ 5–8. HELYÉRT
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 33–25 (16–13)

Stockholm, Tele2 Aréna. V.: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
NORVÉGIA: BERGERUD – Björnsen 3, Gullerud 1, Röd 1, O'Sullivan 2, SAGOSEN 7, BARTHOLD 4. Csere: Saeveras (kapus), Överjordet 4, Reinkind 2, ÖVERBY 4, Johannessen 3, Gröndahl, Guilliksen 2, Blonz. Szövetségi kapitány: Jonas Wille
MAGYARORSZÁG: Mikler R. – P. Rodríguez 3, Ilic Z. 1, Hanusz 1, Bánhidi 1, BODÓ 5, Bóka 1. Csere: Rosta M., Sipos A. 1, Lékai 6 (6), Szita, LIGETVÁRI 4, Szöllősi Sz. 1, Ancsin G. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–2. 12. p.: 6–6. 19. p.: 10–7. 26. p.: 13–12. 37. p.: 18–17. 40. p.: 22–18. 50. p.: 27–21. 54. p.: 30–22.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 7/6

A magyar válogatott vasárnap, a 7. helyért Egyiptom ellen lép majd pályára az utolsó világbajnoki meccsén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.