Végre kiderült, mikor ér véget a kornavírus-járvány

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én hirdetett globális egészségügyi vészhelyzet a koronavírus-világjárvány miatt, és most az is kiderült, hogy mikor vonhatja ezt vissza.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezetője szerde este azt mondta, hogy

várhatóan 2023-ban véget ér a koronavírus-világjárvány.

Az AFP hirügnyokség beszámolója szerint Gebrejeszusz emlékeztetett arra, hogy a múlt héten már a koronavírushoz köthető halálesetek száma az ötöde volt annak, mint amelyet pont egy évvel ezelőtt mértek. „Kevesebb mint 10 ezer ember halt meg. Ez még mindig 10 ezerrel több a kelleténél, és minden ország rengeteget tehet még azért, hogy életeket mentsen meg” – figyelmeztetett. 

Ezzel együtt is sok mindent értünk el. És bízunk abban, hogy jövőre valamikor azt mondhatjuk, hogy a koronavírus már nem jelent veszélyt globálisan. 

-tette hozzá.

A WHO illetékes szakbizottsága januárban ül össze, és akkor derül ki, hogy pontosan mikor ér véget a pandémia, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy koronavírus elleni intézkedésekre rovábbra is szükség lesz.

A vírus nem tűnik el. Velünk marad, és minden országnak meg kell tanulnia kezelni, a többi légzőszervi megbetegedéssel együtt

– mondta, majd felhívta a figyelmet arra is, hogy a harmadik világ országaiban még mindig alacsony az átoltottság, és nagy az egyenlőtlenség világszerte abban a tekintetben, hogy ki mennyire védett a koronavírussal szemben.

Előző sztori

Ománból importálhat kőolajat és földgázt Magyarország

Következő sztori

Megkezdődött az EU-csúcs Brüsszelben: fókuszban az energia és a háború